• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš se smetanou a houbami
Napište svůj komentář k receptu

Guláš se smetanou a houbami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš se smetanou a houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso libové
    • 200
      g šalotka
    • 30
      g sádlo
    • 25
      g hříbky sušené
    • 250
      g lišky čerstvé, mražené nebo naložené ve vlastní šťávě
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 4
      ks rajčata
    • 10
      g máslo
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

1
Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc).
2
Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu přidáme hřiby i s vodou, ve které byly namočeny. Přilijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, přiryjeme a za občasného míchání dusíme asi 90 minut. Podle potřeby podlijeme vodou, aby se šťáva zcela nevydusila.
3
Žampiony rozkrájíme podle velikosti. Lišky necháme vcelku (naložené necháme okapat a šťávu přilijeme k masu). Rajčata nakrájíme na osminky a odstraníme zrníčka. Na rozehřáté másle houby zprudka opečeme, přidáme rajčata a několik minut dusíme. Tuto směs přimícháme asi 15 minut před koncem vařením ke guláši.
4
Smetanu rozkvedláme s moukou, vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
5
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Chutná také s brambory či těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a…

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Chlebová polévka s houbami a smetanou

Chlebová polévka s houbami a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Doležalová | 30. 8. 2010 12:58

    Výborný recept!!! + tip: původně jsem měla maso naložené na čínu, takže leželo přes noc v koření na čínu......pokrm to krásně provonělo i chuť byla výborná. Doporučuji

  • anton 009 | 5. 7. 2008 14:10

    Velmi zajímavé a dobré ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hříbky Lišky Máslo Pepř mletý Petrželka Rajčata Sádlo Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně se špenátem

Vepřová pečeně se špenátem

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
17
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Justin Bieber (31) polonahý na segwayi: Jde ve stopách Britney Spearsové?

Justin Bieber (31) polonahý na segwayi: Jde ve stopách Britney Spearsové?

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Guláš se smetanou a houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact