• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš se smetanou a houbami
Napište svůj komentář k receptu

Guláš se smetanou a houbami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš se smetanou a houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřové maso libové
    • 200
      g šalotka
    • 30
      g sádlo
    • 25
      g hříbky sušené
    • 250
      g lišky čerstvé, mražené nebo naložené ve vlastní šťávě
    • sůl
    • pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 4
      ks rajčata
    • 10
      g máslo
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      svazek petrželka

Postup přípravy receptu

1
Hřiby namočíme do 1/4 l vlažné vody (nejlépe přes noc).
2
Na rozehřátém sádle orestujeme nakrájené maso se šalotkou, dochutíme solí a pepřem. K masu přidáme hřiby i s vodou, ve které byly namočeny. Přilijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu, přiryjeme a za občasného míchání dusíme asi 90 minut. Podle potřeby podlijeme vodou, aby se šťáva zcela nevydusila.
3
Žampiony rozkrájíme podle velikosti. Lišky necháme vcelku (naložené necháme okapat a šťávu přilijeme k masu). Rajčata nakrájíme na osminky a odstraníme zrníčka. Na rozehřáté másle houby zprudka opečeme, přidáme rajčata a několik minut dusíme. Tuto směs přimícháme asi 15 minut před koncem vařením ke guláši.
4
Smetanu rozkvedláme s moukou, vmícháme do guláše a povaříme. Osolíme, opepříme a posypeme sekanou petrželkou.
5
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Chutná také s brambory či těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

Zapečené kuřecí řízečky s houbami a…

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Vepřové se smetanou a houbami s rýží

Chlebová polévka s houbami a smetanou

Chlebová polévka s houbami a smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Doležalová | 30. 8. 2010 12:58

    Výborný recept!!! + tip: původně jsem měla maso naložené na čínu, takže leželo přes noc v koření na čínu......pokrm to krásně provonělo i chuť byla výborná. Doporučuji

  • anton 009 | 5. 7. 2008 14:10

    Velmi zajímavé a dobré ...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hříbky Lišky Máslo Pepř mletý Petrželka Rajčata Sádlo Šalotka Smetana ke šlehání Sůl Vepřové maso Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Delikatesní salát

Delikatesní salát

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Dobrý perník

Dobrý perník

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Utopenci podle Gajzy

Utopenci podle Gajzy

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

69
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
35
Hrnková kávová buchta
Hrnková kávová buchta
32
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska!

Jitka Boho a Lukáš Langmajer: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Guláš se smetanou a houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact