• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš s václavkami
Napište svůj komentář k receptu

Guláš s václavkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 35
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sádlo nebo olej
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso nebo vepřové
    • smetana ke šlehání - není nutná
    • vývar
    • 40
      g uzená slanina nebo špek
    • 400
      g václavky 350 -
    • drcený kmín dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené václavky, nasekaný česnek a asi rovnou lžičku kmínu a za občasného promíchání smažíme až do uvolnění vůní z kmínu a česneku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pak vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Dle potřeby nakonec zahustíme guláš troškou mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo máslovou jíškou a necháme ještě krátce provařit. Můžeme dle chuti ještě dosolit, dopepřit nebo přidat česnek.
3
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv vařenou přílohou nebo pečivem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Poznámka: Pokud máme rádi majoránku, můžeme ji do guláše také přidat a výborný je i rozmarýn nebo tymián. Milovníci smetanových omáček můžou guláš zjemnit 100-150 ml smetany ke šlehání. Guláš je výborný i z bedel nebo hlívy ústřičné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš (nejen) se žampiony

Guláš (nejen) se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 4. 10. 2015 18:23

    Perfektní guláš a postup skvěle napsaný, takže nebylo nic co by se zvrtlo v průšvih.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Z hub Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hovězí maso Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Uzená slanina Václavky Vývar

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

20
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny
19
Bramborový guláš
Bramborový guláš
18
Kotlíkový guláš II.
Kotlíkový guláš II.
17
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
15
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Denní horoskop na středu 22. 10. 2025: Kdo zažije zajímavé setkání a kdo bude muset řešit nečekané situace?

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Další doporučené recepty:

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s paprikami
Guláš s paprikami
Guláš s rajčaty
Guláš s rajčaty
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v papiňáku
Guláš v papiňáku
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
  • Recepty.cz
  • Guláš s václavkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact