Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené václavky, nasekaný česnek a asi rovnou lžičku kmínu a za občasného promíchání smažíme až do uvolnění vůní z kmínu a česneku.
Pak vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Dle potřeby nakonec zahustíme guláš troškou mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo máslovou jíškou a necháme ještě krátce provařit. Můžeme dle chuti ještě dosolit, dopepřit nebo přidat česnek.
3
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv vařenou přílohou nebo pečivem.
Poznámka: Pokud máme rádi majoránku, můžeme ji do guláše také přidat a výborný je i rozmarýn nebo tymián. Milovníci smetanových omáček můžou guláš zjemnit 100-150 ml smetany ke šlehání. Guláš je výborný i z bedel nebo hlívy ústřičné.