• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Guláš s václavkami
Napište svůj komentář k receptu

Guláš s václavkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 34
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sádlo nebo olej
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso nebo vepřové
    • smetana ke šlehání - není nutná
    • vývar
    • 40
      g uzená slanina nebo špek
    • 400
      g václavky 350 -
    • drcený kmín dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené václavky, nasekaný česnek a asi rovnou lžičku kmínu a za občasného promíchání smažíme až do uvolnění vůní z kmínu a česneku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pak vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Dle potřeby nakonec zahustíme guláš troškou mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo máslovou jíškou a necháme ještě krátce provařit. Můžeme dle chuti ještě dosolit, dopepřit nebo přidat česnek.
3
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv vařenou přílohou nebo pečivem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Poznámka: Pokud máme rádi majoránku, můžeme ji do guláše také přidat a výborný je i rozmarýn nebo tymián. Milovníci smetanových omáček můžou guláš zjemnit 100-150 ml smetany ke šlehání. Guláš je výborný i z bedel nebo hlívy ústřičné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš (nejen) se žampiony

Guláš (nejen) se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 4. 10. 2015 18:23

    Perfektní guláš a postup skvěle napsaný, takže nebylo nic co by se zvrtlo v průšvih.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Z hub Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hovězí maso Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Uzená slanina Václavky Vývar

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Rafaelo IV.

Rafaelo IV.

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Jogurtová krkovička zapečená s bramborem

Jogurtová krkovička zapečená s…

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Sušenky

Sušenky

Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

Univerzální jednoduché těsto na…

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
26
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s paprikami
Guláš s paprikami
Guláš s rajčaty
Guláš s rajčaty
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v papiňáku
Guláš v papiňáku
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
  • Recepty.cz
  • Guláš s václavkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact