• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš s václavkami
Napište svůj komentář k receptu

Guláš s václavkami

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 34
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
Guláš s václavkami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • sádlo nebo olej
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění
    • pepř mletý
    • 400
      g hovězí maso nebo vepřové
    • smetana ke šlehání - není nutná
    • vývar
    • 40
      g uzená slanina nebo špek
    • 400
      g václavky 350 -
    • drcený kmín dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli s pokrájenou slaninou dorůžova. Přidáme pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme dozlatova. Přisypeme na nudličky pokrájené václavky, nasekaný česnek a asi rovnou lžičku kmínu a za občasného promíchání smažíme až do uvolnění vůní z kmínu a česneku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Pak vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Dle potřeby nakonec zahustíme guláš troškou mouky rozmíchané v malém množství studené vody nebo máslovou jíškou a necháme ještě krátce provařit. Můžeme dle chuti ještě dosolit, dopepřit nebo přidat česnek.
3
Podávat můžeme téměř s jakoukoliv vařenou přílohou nebo pečivem.

RADA: VIDEO, jak na houskový knedlík

4
Poznámka: Pokud máme rádi majoránku, můžeme ji do guláše také přidat a výborný je i rozmarýn nebo tymián. Milovníci smetanových omáček můžou guláš zjemnit 100-150 ml smetany ke šlehání. Guláš je výborný i z bedel nebo hlívy ústřičné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš s houbami a zázvorem

Guláš (nejen) se žampiony

Guláš (nejen) se žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 4. 10. 2015 18:23

    Perfektní guláš a postup skvěle napsaný, takže nebylo nic co by se zvrtlo v průšvih.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Z hub Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hladká mouka Hovězí maso Pepř mletý Sádlo Smetana ke šlehání Sůl Uzená slanina Václavky Vývar

Jak udělat jíšku

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Jak udělat jíšku

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Tlačenka s vařenými vejci
Tlačenka s vařenými vejci
14
Čočka na kyselo po našem
Čočka na kyselo po našem
11
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
11
Kuře Kung - Pao
Kuře Kung - Pao

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s paprikami
Guláš s paprikami
Guláš s rajčaty
Guláš s rajčaty
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v hnízdě zapečený
Guláš v papiňáku
Guláš v papiňáku
Guláš z červené řepy II.
Guláš z červené řepy II.
  • Recepty.cz
  • Guláš s václavkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact