Maso nakrájíme na kousky, slaninu na drobné kostičky a párky na hrubší nudle. V tlakovém hrnci na rozehřátém sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, ochutíme pepřem, kmínem, sladkou paprikou, dobře promícháme, aby se paprika rozpustila, podlijeme vínem a vodou, vmícháme kečup. Hrnec uzavřeme a dusíme od doby varu asi 20 minut. Pak hrnec stáhneme z ohně a necháme dojít. Nasucho nebo na lžíci sádla osmahneme mouku, zalijeme ji sklenkou vody, rozmícháme a vhodíme na nudličky nakrájené papriky a párky, přidáme obsah tlakového hrnce a společně chvíli povaříme. Dochutíme česnekem, majoránkou a podle chuti osolíme.
Moc jsme si pochutnali, akorát jsem neměla víno, tak jsem si pomohla citrónkou, což nebylo úplně to pravé. :-\ Tedy mě to ani moc nevadilo, ale můj mužský to omrmlal 8-) (že by to bylo tím že je už 20 let profes. kuchař) :-| .Pokud si chcete pochutnat také, tak doporučuji raději to víno :-D
na omacky a na gulase nejsem teda zrovna expert, ale tohle bylo jak od kuchare, vyborne!!!!Kmin jsem zrovna nemela tak jsem ho tam nedala a misto kecupu jsem dala 200g rajskeho protlaku.Diky za recept.
Milan P
|28. 3. 2007 13:41
Nejprve osmažímě více cibule do zlatova,aby jídlo nebylo nasladlé.Pak misto kečupu je lepší rajčatový protlak,který vydusíme,až pak přidáme maso.Nesolíme,ale dáme 2.kousky masoxu.Můžeme zahustit zaklehtkou.Guláš ředíme vařicí vodou do ptřebné hustoty
Josef Vacátko
|26. 8. 2005 10:53
Není psáno, kdy se přidává slanina. Dal jsem ji společně s párky, je to tak dobře?
jiri kubanek
|8. 8. 2005 16:53
Musim potvrdit, ze je to opravdu nasup. Nejsem zadny extra kuchar, ale moc nam vsem chutnalo i mlsnym jazyckum...Parky jsem dal videnske a vino suche, ryzlink.
Veronika Strnadová
|2. 8. 2005 09:29
Výborný! Nedávala jsem tam víno, ale i tak to bylo moc dobré! Doporučuji!