g
vepřová plec
nebo kuřecí maso ze stehenních řízků
1
ks
cibule
velká
sádlo
nebo olej
200
g
moravská slanina
nebo váhalova...
3
stroužek
česnek
dle chuti, cca 2 -
750
ml
vývar
dle potřeby, cca
pepř mletý
sůl
tymián
dle chuti, není nutný
300
g
růžičková kapusta
očištěná od nevzhledných lístků, cca
hladká mouka
nebo jíška na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso s nasekaným česnekem dozlatova. Po osmažení přidáme tymián dle chuti (může být i rozmarýn nebo majoránka), zalijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Před dokončením přidáme k masu kapustičky, které uvaříme doměkka, omáčku pak zahustíme buď jíškou nebo hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody, vše necháme provařit, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a podáváme.
2
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami či rýží.