• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš s houbami a zázvorem
Napište svůj komentář k receptu

Guláš s houbami a zázvorem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš s houbami a zázvorem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hovězí maso nebo vepřové (kližka, plec ... dle chuti)
    • 2
      ks cibule velká
    • 50
      g uzený špek
    • 2
      lžíce olej
    • 250
      g houby - pokrájené, krátce předvařené
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      lžička zázvor - mletý dle chuti, 1 -
    • vepřový vývar nebo bujon
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2 lžičky) a zázvorem, necháme krátce zapražit, zalijeme vývarem nebo vařící vodou s bujonem a necháme dusit za občasného míchání asi 30 minut. Přidáme pokrájené předvařené houby - čerstvé nebo mražené (můžeme použít i sušené, předem namočené) a dovaříme doměkka. Během vaření podléváme a mícháme dle potřeby. Nakonec zahustíme je-li třeba trochou mouky rozmíchané v malém množství vody, provaříme, dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo pečivem.
3
Použít můžeme i čerstvý zázvor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem…

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Horké jablko se zázvorem a skořicí

Horké jablko se zázvorem a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlusa | 16. 5. 2016 21:48

    Vyborny gulas :-* . Houbicky byly z mrazaku, ale to neva :-D .

  • Pražáková | 14. 6. 2013 12:43

    Byla to výborná změna houbové omáčky, ten zázvor je v ní bezvadný, děkuji.

  • Renata Tuhá | 31. 7. 2012 17:21

    Dnes jsem guláš vařila a moc se mi povedl, děkuji a chválím za všechny.

  • Markéta | 6. 8. 2011 21:59

    Zázvor používám málokdy, asi je to škoda, protože nám guláš velmi chutnal a byla jsem sama překvapená, jak může dobře ochutit jídlo :-[ ;-)

  • dany johanek | 30. 7. 2011 21:01

    excelentni gulas 8-)

  • Eva | 1. 6. 2011 12:20

    Právě jsme doobědvali,bylo to podle našich představ,moc dobrý gulášek :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Hovězí maso Olej Sůl Uzený špek Vepřový vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

179
Máslové řízky
Máslové řízky
158
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
79
Dýňová tortila
Dýňová tortila
16
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
15
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
Guláš s kapustičkami
Guláš s kapustičkami
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
  • Recepty.cz
  • Guláš s houbami a zázvorem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact