g
hovězí maso
nebo vepřové (kližka, plec ... dle chuti)
2
ks
cibule
velká
50
g
uzený špek
2
lžíce
olej
250
g
houby
- pokrájené, krátce předvařené
sůl
a pepř dle chuti
2
lžička
zázvor - mletý
dle chuti, 1 -
vepřový vývar
nebo bujon
hladká mouka
na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2 lžičky) a zázvorem, necháme krátce zapražit, zalijeme vývarem nebo vařící vodou s bujonem a necháme dusit za občasného míchání asi 30 minut. Přidáme pokrájené předvařené houby - čerstvé nebo mražené (můžeme použít i sušené, předem namočené) a dovaříme doměkka. Během vaření podléváme a mícháme dle potřeby. Nakonec zahustíme je-li třeba trochou mouky rozmíchané v malém množství vody, provaříme, dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo pečivem.