• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Guláš s houbami a zázvorem
Napište svůj komentář k receptu

Guláš s houbami a zázvorem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš s houbami a zázvorem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hovězí maso nebo vepřové (kližka, plec ... dle chuti)
    • 2
      ks cibule velká
    • 50
      g uzený špek
    • 2
      lžíce olej
    • 250
      g houby - pokrájené, krátce předvařené
    • sůl a pepř dle chuti
    • 2
      lžička zázvor - mletý dle chuti, 1 -
    • vepřový vývar nebo bujon
    • hladká mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme drobně pokrájený špek s cibulí dozlatova. Přidáme pokrájené, osolené a opepřené maso. Orestujeme ho, zaprášíme moukou (cca 2 lžičky) a zázvorem, necháme krátce zapražit, zalijeme vývarem nebo vařící vodou s bujonem a necháme dusit za občasného míchání asi 30 minut. Přidáme pokrájené předvařené houby - čerstvé nebo mražené (můžeme použít i sušené, předem namočené) a dovaříme doměkka. Během vaření podléváme a mícháme dle potřeby. Nakonec zahustíme je-li třeba trochou mouky rozmíchané v malém množství vody, provaříme, dochutíme solí a pepřem.
2
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo pečivem.
3
Použít můžeme i čerstvý zázvor.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou

Měkké koláčky s kandovaným zázvorem…

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Horké jablko se zázvorem a skořicí

Horké jablko se zázvorem a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavlusa | 16. 5. 2016 21:48

    Vyborny gulas :-* . Houbicky byly z mrazaku, ale to neva :-D .

  • Pražáková | 14. 6. 2013 12:43

    Byla to výborná změna houbové omáčky, ten zázvor je v ní bezvadný, děkuji.

  • Renata Tuhá | 31. 7. 2012 17:21

    Dnes jsem guláš vařila a moc se mi povedl, děkuji a chválím za všechny.

  • Markéta | 6. 8. 2011 21:59

    Zázvor používám málokdy, asi je to škoda, protože nám guláš velmi chutnal a byla jsem sama překvapená, jak může dobře ochutit jídlo :-[ ;-)

  • dany johanek | 30. 7. 2011 21:01

    excelentni gulas 8-)

  • Eva | 1. 6. 2011 12:20

    Právě jsme doobědvali,bylo to podle našich představ,moc dobrý gulášek :-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Houby Hovězí maso Olej Sůl Uzený špek Vepřový vývar Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Arašídové máslo

Arašídové máslo

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

921
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
106
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
37
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Brzo nebudu... Sobota o konci života

Brzo nebudu... Sobota o konci života

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Hydratační mlhy a vody ve spreji: Proč je během léta rozhodně potřebujete?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

Rozjetá oslava finále Survivora! Kdo si ji nenechal ujít?

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
Guláš s kapustičkami
Guláš s kapustičkami
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)
  • Recepty.cz
  • Guláš s houbami a zázvorem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact