Na trošce tuku osmažíme cibuli dosklovata, přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso, slaninu a hlívu na nudličky, smažíme do vysmažení tekutiny. Pak přidáme krátce osmažit protlak s paprikou, ochutíme kmínem a česnekem, zalijeme vývarem tak, abychom měli tekutinu těsně nad masem a hlívou a dusíme doměkka.
2
Během dušení občas zamícháme a dle potřeby přidáme vývar. Nakonec zahustíme guláš moukou rozmíchanou v malém množství vody a ještě provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem.
3
Podáváme s čerstvým pečivem, knedlíkem, rýží či těstovinami. Na talíři můžeme dozdobit cibulkou či plátky česneku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Duskova
|29. 3. 2017 13:09
Vyborny obed.dekujeme za recept.
Janáčková
|27. 5. 2016 11:24
Právě jsem ho dovařila a je výborný. Děkuji za recept.
Romana
|28. 4. 2016 08:33
Moc nám chutnal, O:-)
Jitula
|8. 12. 2015 14:24
Pouzila jsem kureci stehenní rizky, ktere byly prvoplanove urcene k zapeceni se syrem a sunku. Nelituji ze jsem zmenila plany, jelikoz gulasek byl prvotridni a dekuji vam za skvely recept.