g
vepřová plec
nebo hovězí kližka, králičí, krůtí či kuřecí maso...
2
ks
cibule
50
g
uzený špek
nebo slanina
olej
nebo sádlo, je-li třeba
1
lžíce
mletá sladká paprika
1
ks
slovenská paprika
(bílá)
2
lžíce
rajský protlak
2
stroužek
česnek
dle chuti, cca
200
g
česnekové výhonky
dle chuti, 150 -
500
ml
vývar
dle potřeby, cca
2
lžíce
hladká mouka
na zahuštění, cca
Postup přípravy receptu
1
Drobně pokrájený špek necháme částečně vyškvařit, přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou osmažíme dorůžova. přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a osmažíme ho za občasného zamíchání. Sušenou paprikou maso poprášíme, přidáme pokrájenou papriku, nastrouhaný česnek a protlak a vše ještě za stálého míchání krátce orestujeme. Pak přilijeme vývar, přivedeme k varu a dusíme pod poklicí doměkka. Ke konci vaření (cca 7 minut) přisypeme pokrájené česnekové výhonky a dovaříme doměkka (na skus). Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství vody, provaříme a je-li třeba, dochutíme solí, pepřem, česnekem.
2
Česnekové výhonky můžeme nahradit zelenými fazolkami.
3
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami nebo chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Janovská
|12. 6. 2016 16:04
Výborný! Mně by tedy nenapadlo, dát česnekové výhonky do guláše :-[ .
Jiřina Hošková
|17. 8. 2015 22:00
Na doporučení v receptu jsem zaměnila výhonky z česneku, které jsem ještě nikdy nejedla za fazolky. Dala jsem jich asi i o něco více a byl to opravdu skvělý guláš. Kde seženu prosím ty výhonky?