• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Guláš připravený v troubě
Napište svůj komentář k receptu

Guláš připravený v troubě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 179
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
  • Příprava gulášového základu:
    • 1
      kg cibule 750 -
    • sůl
    • 1
      ks česnek Palička
    • 1
      l voda
    • 2
      ks masox pozor na slanost!
    • pálivá paprika Nebo cayenský pepř
    • 3
      lžíce škrobová moučka
    • maso 1,5 kg (vepřové nebo hovězí)
    • 1
      lžíce gulášové koření
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 120
      g rajský protlak 80 -

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme hodinu až hodinu a půl, v případě vepřového, hovězí 1,5 - 2 hodiny (dle druhu masa). Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Kdo rád zeleninové pokrmy, může do základu přidat pokrájená rajčata či papriky..., ale pozor! Vše obsahuje vodu, která nám guláš naředí.

RADA: Jak na poctivý domácí guláš

3
**Po burgundsku:** místo vodou zalijeme červeným vínem.
4
**Po debrecínsku:** hotový guláš podáváme s opečenou uzeninou a strouhaným křenem.

RADA: Tradiční omáčky 9x jinak

5
**Po znojemsku:** základ doplníme sterilovanými okurkami nakrájenými na nudličky.
6
**Po valašsku:** guláš doplníme podušenými žampiony a kysaným zelím.
7
**Po kapucínsku:** gulášový základ podáváme s podušenými čtvrtkami žampionů.
8
**Po mexicku:** podáváme se zeleným hráškem a nastrouhaným sýrem.
9
**Po pardubicku:** varianta s vařeným vejcem, okurkou, hořčicí a opečenou slaninou.
10
**Po segedínsku:** varianta s přídavkem kysaného zelí a smetany.

RADA: Naučte se pravý segedín

11
//**Zdroj:** Studio GA//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lumpma | 25. 11. 2018 15:14

    Ikdyž vařeno dle návodu tak se to nepovedlo. Příště vyzkouším raději jiný recept.

  • Verynka | 8. 4. 2017 10:52

    ;-) Dík za recept, výborný guláš, rychlý, téměř bez práce, já nepřidávám masox, doma to máme radši s přirozenou chutí. ;-)

  • Marťa | 5. 4. 2017 06:09

    Supér :-D děkuju za recept, guláš je výbornej :-*

  • Teryk | 8. 2. 2017 18:22

    Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

  • Teryk | 8. 2. 2017 18:22

    Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

  • Maruš | 7. 2. 2017 12:42

    Bezva recept plný možností.

  • veverka45 | 7. 12. 2016 09:45

    dávám za 1+ je vynikající a usnadněná práce,v pekáči nezbylo vůbec nic :D

  • veverka45 | 7. 12. 2016 09:40

    Je vynikající <3 , v pekáči nezbylo vůbec nic :D :-* ;-)

  • Staáňa | 7. 12. 2016 09:38

    je vynikající <3 nezbylo v pekáči vůbec nic :D ;-)

  • Tinkapletinka | 1. 4. 2016 23:25

    Dělala jsem poprvé před lety a od te doby již jiný nedělám. Proč bych se namáhala ,když toto se udělá samo :-D

  • Venc
    Venc | 1. 4. 2016 14:48

    Musím přiznat , že gulášek byl výborný dělal jsem tu odnož z Mexika ....... :-P O:-) Manželka když přišla z práce tak si velmi pochutnala ..... 8-) za mně 1

  • Jitka Šumová | 20. 3. 2016 10:08

    Dělala jsem ho i pro děcka, takže jsem masox nedala žádný a použila jsem knorrky bez chemie. Guláš byl výborný a bylo ho dost, v pohodě pro 8 hladových krků i s přidáváním :D

  • Donátová | 30. 10. 2015 19:00

    Vyzkoušela jsem a někdy zase udělám. Byl to přece jenom jiný guláš než který vařím, ale chutnal výborně.

  • hf | 7. 7. 2015 17:52

    Vynikající a skoro bez práce :-)

  • jemine | 15. 4. 2015 07:41

    super recept bez prace

  • Sandra | 28. 3. 2015 11:19

    Dík za super recept. Začala jsem radši dřív abych nebyla ve skluzu a už je hotový a je mňamózní. Ráda zkusím nějakou další variatu :-P . Je to brnkačka. :-D

  • mirka | 8. 3. 2015 13:36

    Nám teda nechutnal,nedávala bych protlak,guláš bylhoně sladký

  • Romča | 16. 10. 2014 10:08

    Guláš byl skvělý a mohla jsem se v klidu věnovat odkládané hromadě prádla na žehlení a taky se mi líbí, že si můžu na příště vybrat z dalších gulášů. To je prostě geniální recept! :-D

  • mnauprsk | 13. 7. 2014 12:36

    Super, já do směsi přidávám ještě nakrájenou papriku, ale vyzkouším i další varianty.

  • Martin Zídka | 25. 10. 2013 20:11

    Dělal jsem ho pro kámoše. Dobrý je a není to velká makačka.

  • Pavla | 19. 8. 2013 15:58

    Podle předešlé diskuze jsem guláš dělala z poloviny surovin, jsme jen dva ;-) . Dělala jsem ten se zelím. Je výborný, děkuji.

  • vlasta | 27. 6. 2013 13:46

    je výborný :-)

  • Ivana | 7. 5. 2013 15:34

    Už jsem ho dlouho nedělala a děkuji za připomenutí, říkáme mu trouba guláš a jíme ho s chlebem, chutná všem :)) .

  • Renata Čechovská | 28. 4. 2013 14:52

    Byl výborný, děkuji :-P .

  • Nika | 11. 4. 2013 11:14

    tak já nevím vše dle receptu a nedá se to jíst s gulašem to nemá nic společnýho..akorá vyhozený suroviny :-(

  • Daniela | 16. 1. 2013 08:49

    Výborný, dělala jsem z kila masa a jen obyč guláš a jedli jsme ho 3 obědy ;-) Dnes se chystám na mexický :-P

  • Heda | 3. 1. 2013 21:40

    Výbornej, ale přehnala jsem to s pálivou paprikou:D :-D

  • Laura | 25. 10. 2012 09:47

    jedno slovo......mňam mňam :-[

  • Martínková | 31. 5. 2012 14:22

    Dělala jsem segedýnský a byl dobrý, tak jsem zvědavá jaké budou i ty další. Líbí se mi všechny mimo valašské, ale zkusit se má všechno a tak proč ne ;-) :-P :-) .

  • petra | 13. 2. 2012 15:05

    je vybornej, ale jist ho budem nejspis jeste dva dny, nejak jsem to netrefila a s tim zelim je toho ranec :)

  • Věra Tichnová | 5. 12. 2011 20:43

    Už jsem ho kdysi dělala, recept mi dávala kamarádka, vlastně koloval celou Českou spořitelnou :-D . Je jednoduchý a dobrý, skoro bez práce.

  • veruuk | 3. 11. 2011 13:23

    Byl moc dobrý a řekla bych, že byl náhodou docela podobný "klasickému" guláši, co vařím já! ;-) Díky za receptík.

  • Honzíková | 9. 10. 2011 17:29

    Díky , byl dobrý .

  • Adina V.
    Adina V. | 3. 10. 2011 20:15

    Výborná záležitost a skoro bez práce, dávám 1 ;-)

  • Síma | 1. 10. 2011 13:53

    Guláš jsem pekla z plecka a bez protlaku, ten jsem neměla, pak jsem přidala vysmaženou slaninu s hořticí a okurkou, vejce nemáme v omáčkách rádi, to jsem nedala a ještě jsem dala nachvíli péct, byl dobrý.

  • Blažejová Marie
    Blažejová Marie | 27. 9. 2011 12:03

    Guláš znám od mamky, já dělám jen s tím zelím a je dobrý. Někdy vyzkoušíme zase jiný.

  • woley | 25. 9. 2011 19:21

    Recept jsem mela od kamaradky,gulas delam pravidelne po Silvestru,nikomu se nechce brzy vstavat a varit,v pohode se to dela v troube samo a muzeme jeste odpocivat. :-[

  • Bohunka | 19. 9. 2011 10:41

    Píši dvojtou pochvalu , ode mne za jednoduchost a ode všech za to, jak jsme si pochutnali .

  • Florianová | 28. 7. 2011 21:37

    Znám, je vynikající.Návrhy na obměnu mě velmi lákají,tak třeba debrecínská musí být výborná,protože můj manžel a křen k sobě vyloženě patří ;-) :-) .

  • Eva | 18. 6. 2011 07:47

    Opravdu vynikající. Vyzkoušený ho mám i ze zvěřiny a nemá chybu. A hlavně s ním není skoro žádná práce a ušetří čas ;-)

  • michal | 15. 6. 2011 12:22

    jo stojí to za to si ho udělat...chutuové bunky se budou radovat

  • Mášenka M | 10. 6. 2011 21:16

    Podle základního receptu jsem guláš už kdysi dělala, byl to docela známý recept, který nám chutnal. Líbí se mi ty obměny pod receptem a určitě nějakou vyzkouším.

  • Radka | 10. 6. 2011 10:25

    Jdu na něj, do oběda to stihnu akorát a moc se těším :-) .

  • Šikner | 18. 5. 2011 08:27

    Dobrý to bylo 8-) , děkuji.

  • Maruška | 29. 4. 2011 14:29

    Pardubická varianta je velmi chutná :)

  • Jarka O. | 16. 3. 2011 21:13

    Mullere nebo co jsi zač...jdi se konečně léčit :-X :-X :-S

  • Muller | 16. 3. 2011 20:59

    :-D :-D :-D Tady uz padla kosa na kamen ;-) .Splest si 1 a 5 :-D :-D :-D ,spis jste si, Zito,nevsimla,pod jakym nickem tu zrovna radite :-D :-D :-D .Je videt,koho mate na musce :-D :-D :-D .

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2011 07:35

    ...Zito díky ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 14:40

    ...můžu jen doufat,že v hodnocení je překlep a né úmysl :-\ ;-) .Potřeboval jsem recept přeposlat a nestačil jsem se divit... :-S .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 20. 2. 2011 14:48

    Znám to jako diplomatický guláš, je to dobré, bez práce. ;-)

  • Daniella O. | 14. 8. 2010 19:52

    Mila Antonie, asi jste nepochopila podstatu meho komentare, kde jsem recept nekritizovala, ale pochvalila, ze je dobry, Navic se me pripominky tykaly poze receptu a vas komentar byl naprosto bezpredmetny, a nic nerikajici. Takze mozna priste trochu porozmyslejte, nez neco napisete !

  • Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 17:16

    Pani Daniela, Vy viete, aký je ten, podla Vás klasický? Taký existuje len vo Vasej domácnosti, pretoze taký neexistuje. Ak by sme za taký povazovali madarský Bográcsgulyás, tak v prvom rade je to polievka. Neobsahuje ani jísku, ani múku a teda od "Vaseho" klasického je asi na míle vzdialený. Takze nekritizujte horeuvedený recept, ktorý si nenárokuje byt niecím, co Vy povazujete za klasický. Je to jeden z receptov na gulás, akých existujú stovky bez nároku byt "autentické" ci podla Vás "klasické". Treba najprv trochu porozmýslat, ked chcete nieco kritizovat!

  • Radka Dočkalová | 3. 8. 2010 13:40

    Vynikající! Dělala jsem znojemskou variantu a ohromně jsme si pochutnali! Dávám 1* a vřele doporučuji. Jednoduchý, rychlý a hlavně výborný recept.

  • Daniella O. | 20. 4. 2010 21:55

    Jiri, podobny recept uz zde je a mam ho vyzkouseny, je to vyborne, ale gulasi se to chuti dost vzdaluje :), to dela ta skrobova moucka. Tohle je vyborna omacka ala gulas:), kdo se chce trochu priblizit klasickemu, doporucuji nedavat skrobovou moucku, ale nakonec zahustit jiskou, je to lepsi. Manzel gulase miluje, ale tohle pry mu pripomina cinu....:)

  • recepty 73 | 18. 4. 2010 17:30

    Souhlasím s vámi Lucia,ale toto je originál recept a v něm stálo-2 kostky bujonu:autora jsem uvedl... .Záleží na každém,jak s receptem naloží,já bych se bez bojonu také obešel,původní recept jsem ale neupravoval.Jiří

  • Lucia Drotárová | 17. 4. 2010 22:00

    Dávat do guláše bujón.... dokonce 2 kostky! - to tedy NE. Když už tam dám tolik masa a cibule (a já dělávám guláš z takové dávky) - tak to přece má po čem chutnat! To už bych tam mohla sypat glutamát sodný :-(

  • Miroslava Severová | 16. 4. 2010 14:12

    Po segedinsku : přidáme pokrájené kyselé zelí - viz můj troubový segedinský guláš

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Hovězí Vepřový Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Gulášové koření Maso Masox Mletá sladká paprika Pálivá paprika Rajský protlak Škrobová moučka Sůl Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Domácí veka

Domácí veka

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Kuřecí prsa na pórku

Kuřecí prsa na pórku

Kořeněné škubánky-opečenky

Kořeněné škubánky-opečenky

Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

120
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
72
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
69
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
42
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Guláš bez masa
Guláš bez masa
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš od mámy
Guláš od mámy
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s houbami a zázvorem
Guláš s houbami a zázvorem
  • Recepty.cz
  • Guláš připravený v troubě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact