• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Guláš připravený v troubě
Napište svůj komentář k receptu

Guláš připravený v troubě

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 179
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
  • Příprava gulášového základu:
    • 1
      kg cibule 750 -
    • sůl
    • 1
      ks česnek Palička
    • 1
      l voda
    • 2
      ks masox pozor na slanost!
    • pálivá paprika Nebo cayenský pepř
    • 3
      lžíce škrobová moučka
    • maso 1,5 kg (vepřové nebo hovězí)
    • 1
      lžíce gulášové koření
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika
    • 120
      g rajský protlak 80 -

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek posekáme nadrobno. Vše dáme do mísy, přidáme ostatní přísady, dobře promícháme a naplníme vyšší pekáč. Přiklopíme víkem nebo pevně alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusíme hodinu až hodinu a půl, v případě vepřového, hovězí 1,5 - 2 hodiny (dle druhu masa). Troubu neotvíráme, maso nemícháme. Hotový guláš podáváme s knedlíkem, chlebem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Kdo rád zeleninové pokrmy, může do základu přidat pokrájená rajčata či papriky..., ale pozor! Vše obsahuje vodu, která nám guláš naředí.

RADA: Jak na poctivý domácí guláš

3
**Po burgundsku:** místo vodou zalijeme červeným vínem.
4
**Po debrecínsku:** hotový guláš podáváme s opečenou uzeninou a strouhaným křenem.

RADA: Tradiční omáčky 9x jinak

5
**Po znojemsku:** základ doplníme sterilovanými okurkami nakrájenými na nudličky.
6
**Po valašsku:** guláš doplníme podušenými žampiony a kysaným zelím.
7
**Po kapucínsku:** gulášový základ podáváme s podušenými čtvrtkami žampionů.
8
**Po mexicku:** podáváme se zeleným hráškem a nastrouhaným sýrem.
9
**Po pardubicku:** varianta s vařeným vejcem, okurkou, hořčicí a opečenou slaninou.
10
**Po segedínsku:** varianta s přídavkem kysaného zelí a smetany.

RADA: Naučte se pravý segedín

11
//**Zdroj:** Studio GA//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Dušené masové kostky v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lumpma | 25. 11. 2018 15:14

    Ikdyž vařeno dle návodu tak se to nepovedlo. Příště vyzkouším raději jiný recept.

  • Verynka | 8. 4. 2017 10:52

    ;-) Dík za recept, výborný guláš, rychlý, téměř bez práce, já nepřidávám masox, doma to máme radši s přirozenou chutí. ;-)

  • Marťa | 5. 4. 2017 06:09

    Supér :-D děkuju za recept, guláš je výbornej :-*

  • Teryk | 8. 2. 2017 18:22

    Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

  • Teryk | 8. 2. 2017 18:22

    Super recept :-* Jen se mi přichytila cibulka :-( taky se to někomu stalo?? Má to být opravdu bez míchání ??

  • Maruš | 7. 2. 2017 12:42

    Bezva recept plný možností.

  • veverka45 | 7. 12. 2016 09:45

    dávám za 1+ je vynikající a usnadněná práce,v pekáči nezbylo vůbec nic :D

  • veverka45 | 7. 12. 2016 09:40

    Je vynikající <3 , v pekáči nezbylo vůbec nic :D :-* ;-)

  • Staáňa | 7. 12. 2016 09:38

    je vynikající <3 nezbylo v pekáči vůbec nic :D ;-)

  • Tinkapletinka | 1. 4. 2016 23:25

    Dělala jsem poprvé před lety a od te doby již jiný nedělám. Proč bych se namáhala ,když toto se udělá samo :-D

  • Venc
    Venc | 1. 4. 2016 14:48

    Musím přiznat , že gulášek byl výborný dělal jsem tu odnož z Mexika ....... :-P O:-) Manželka když přišla z práce tak si velmi pochutnala ..... 8-) za mně 1

  • Jitka Šumová | 20. 3. 2016 10:08

    Dělala jsem ho i pro děcka, takže jsem masox nedala žádný a použila jsem knorrky bez chemie. Guláš byl výborný a bylo ho dost, v pohodě pro 8 hladových krků i s přidáváním :D

  • Donátová | 30. 10. 2015 19:00

    Vyzkoušela jsem a někdy zase udělám. Byl to přece jenom jiný guláš než který vařím, ale chutnal výborně.

  • hf | 7. 7. 2015 17:52

    Vynikající a skoro bez práce :-)

  • jemine | 15. 4. 2015 07:41

    super recept bez prace

  • Sandra | 28. 3. 2015 11:19

    Dík za super recept. Začala jsem radši dřív abych nebyla ve skluzu a už je hotový a je mňamózní. Ráda zkusím nějakou další variatu :-P . Je to brnkačka. :-D

  • mirka | 8. 3. 2015 13:36

    Nám teda nechutnal,nedávala bych protlak,guláš bylhoně sladký

  • Romča | 16. 10. 2014 10:08

    Guláš byl skvělý a mohla jsem se v klidu věnovat odkládané hromadě prádla na žehlení a taky se mi líbí, že si můžu na příště vybrat z dalších gulášů. To je prostě geniální recept! :-D

  • mnauprsk | 13. 7. 2014 12:36

    Super, já do směsi přidávám ještě nakrájenou papriku, ale vyzkouším i další varianty.

  • Martin Zídka | 25. 10. 2013 20:11

    Dělal jsem ho pro kámoše. Dobrý je a není to velká makačka.

  • Pavla | 19. 8. 2013 15:58

    Podle předešlé diskuze jsem guláš dělala z poloviny surovin, jsme jen dva ;-) . Dělala jsem ten se zelím. Je výborný, děkuji.

  • vlasta | 27. 6. 2013 13:46

    je výborný :-)

  • Ivana | 7. 5. 2013 15:34

    Už jsem ho dlouho nedělala a děkuji za připomenutí, říkáme mu trouba guláš a jíme ho s chlebem, chutná všem :)) .

  • Renata Čechovská | 28. 4. 2013 14:52

    Byl výborný, děkuji :-P .

  • Nika | 11. 4. 2013 11:14

    tak já nevím vše dle receptu a nedá se to jíst s gulašem to nemá nic společnýho..akorá vyhozený suroviny :-(

  • Daniela | 16. 1. 2013 08:49

    Výborný, dělala jsem z kila masa a jen obyč guláš a jedli jsme ho 3 obědy ;-) Dnes se chystám na mexický :-P

  • Heda | 3. 1. 2013 21:40

    Výbornej, ale přehnala jsem to s pálivou paprikou:D :-D

  • Laura | 25. 10. 2012 09:47

    jedno slovo......mňam mňam :-[

  • Martínková | 31. 5. 2012 14:22

    Dělala jsem segedýnský a byl dobrý, tak jsem zvědavá jaké budou i ty další. Líbí se mi všechny mimo valašské, ale zkusit se má všechno a tak proč ne ;-) :-P :-) .

  • petra | 13. 2. 2012 15:05

    je vybornej, ale jist ho budem nejspis jeste dva dny, nejak jsem to netrefila a s tim zelim je toho ranec :)

  • Věra Tichnová | 5. 12. 2011 20:43

    Už jsem ho kdysi dělala, recept mi dávala kamarádka, vlastně koloval celou Českou spořitelnou :-D . Je jednoduchý a dobrý, skoro bez práce.

  • veruuk | 3. 11. 2011 13:23

    Byl moc dobrý a řekla bych, že byl náhodou docela podobný "klasickému" guláši, co vařím já! ;-) Díky za receptík.

  • Honzíková | 9. 10. 2011 17:29

    Díky , byl dobrý .

  • Adina V.
    Adina V. | 3. 10. 2011 20:15

    Výborná záležitost a skoro bez práce, dávám 1 ;-)

  • Síma | 1. 10. 2011 13:53

    Guláš jsem pekla z plecka a bez protlaku, ten jsem neměla, pak jsem přidala vysmaženou slaninu s hořticí a okurkou, vejce nemáme v omáčkách rádi, to jsem nedala a ještě jsem dala nachvíli péct, byl dobrý.

  • Blažejová Marie
    Blažejová Marie | 27. 9. 2011 12:03

    Guláš znám od mamky, já dělám jen s tím zelím a je dobrý. Někdy vyzkoušíme zase jiný.

  • woley | 25. 9. 2011 19:21

    Recept jsem mela od kamaradky,gulas delam pravidelne po Silvestru,nikomu se nechce brzy vstavat a varit,v pohode se to dela v troube samo a muzeme jeste odpocivat. :-[

  • Bohunka | 19. 9. 2011 10:41

    Píši dvojtou pochvalu , ode mne za jednoduchost a ode všech za to, jak jsme si pochutnali .

  • Florianová | 28. 7. 2011 21:37

    Znám, je vynikající.Návrhy na obměnu mě velmi lákají,tak třeba debrecínská musí být výborná,protože můj manžel a křen k sobě vyloženě patří ;-) :-) .

  • Eva | 18. 6. 2011 07:47

    Opravdu vynikající. Vyzkoušený ho mám i ze zvěřiny a nemá chybu. A hlavně s ním není skoro žádná práce a ušetří čas ;-)

  • michal | 15. 6. 2011 12:22

    jo stojí to za to si ho udělat...chutuové bunky se budou radovat

  • Mášenka M | 10. 6. 2011 21:16

    Podle základního receptu jsem guláš už kdysi dělala, byl to docela známý recept, který nám chutnal. Líbí se mi ty obměny pod receptem a určitě nějakou vyzkouším.

  • Radka | 10. 6. 2011 10:25

    Jdu na něj, do oběda to stihnu akorát a moc se těším :-) .

  • Šikner | 18. 5. 2011 08:27

    Dobrý to bylo 8-) , děkuji.

  • Maruška | 29. 4. 2011 14:29

    Pardubická varianta je velmi chutná :)

  • Jarka O. | 16. 3. 2011 21:13

    Mullere nebo co jsi zač...jdi se konečně léčit :-X :-X :-S

  • Muller | 16. 3. 2011 20:59

    :-D :-D :-D Tady uz padla kosa na kamen ;-) .Splest si 1 a 5 :-D :-D :-D ,spis jste si, Zito,nevsimla,pod jakym nickem tu zrovna radite :-D :-D :-D .Je videt,koho mate na musce :-D :-D :-D .

  • recepty73
    recepty73 | 16. 3. 2011 07:35

    ...Zito díky ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 15. 3. 2011 14:40

    ...můžu jen doufat,že v hodnocení je překlep a né úmysl :-\ ;-) .Potřeboval jsem recept přeposlat a nestačil jsem se divit... :-S .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 20. 2. 2011 14:48

    Znám to jako diplomatický guláš, je to dobré, bez práce. ;-)

  • Daniella O. | 14. 8. 2010 19:52

    Mila Antonie, asi jste nepochopila podstatu meho komentare, kde jsem recept nekritizovala, ale pochvalila, ze je dobry, Navic se me pripominky tykaly poze receptu a vas komentar byl naprosto bezpredmetny, a nic nerikajici. Takze mozna priste trochu porozmyslejte, nez neco napisete !

  • Antonia Kalabusínová | 14. 8. 2010 17:16

    Pani Daniela, Vy viete, aký je ten, podla Vás klasický? Taký existuje len vo Vasej domácnosti, pretoze taký neexistuje. Ak by sme za taký povazovali madarský Bográcsgulyás, tak v prvom rade je to polievka. Neobsahuje ani jísku, ani múku a teda od "Vaseho" klasického je asi na míle vzdialený. Takze nekritizujte horeuvedený recept, ktorý si nenárokuje byt niecím, co Vy povazujete za klasický. Je to jeden z receptov na gulás, akých existujú stovky bez nároku byt "autentické" ci podla Vás "klasické". Treba najprv trochu porozmýslat, ked chcete nieco kritizovat!

  • Radka Dočkalová | 3. 8. 2010 13:40

    Vynikající! Dělala jsem znojemskou variantu a ohromně jsme si pochutnali! Dávám 1* a vřele doporučuji. Jednoduchý, rychlý a hlavně výborný recept.

  • Daniella O. | 20. 4. 2010 21:55

    Jiri, podobny recept uz zde je a mam ho vyzkouseny, je to vyborne, ale gulasi se to chuti dost vzdaluje :), to dela ta skrobova moucka. Tohle je vyborna omacka ala gulas:), kdo se chce trochu priblizit klasickemu, doporucuji nedavat skrobovou moucku, ale nakonec zahustit jiskou, je to lepsi. Manzel gulase miluje, ale tohle pry mu pripomina cinu....:)

  • recepty 73 | 18. 4. 2010 17:30

    Souhlasím s vámi Lucia,ale toto je originál recept a v něm stálo-2 kostky bujonu:autora jsem uvedl... .Záleží na každém,jak s receptem naloží,já bych se bez bojonu také obešel,původní recept jsem ale neupravoval.Jiří

  • Lucia Drotárová | 17. 4. 2010 22:00

    Dávat do guláše bujón.... dokonce 2 kostky! - to tedy NE. Když už tam dám tolik masa a cibule (a já dělávám guláš z takové dávky) - tak to přece má po čem chutnat! To už bych tam mohla sypat glutamát sodný :-(

  • Miroslava Severová | 16. 4. 2010 14:12

    Po segedinsku : přidáme pokrájené kyselé zelí - viz můj troubový segedinský guláš

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Guláš Hovězí Vepřový Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Gulášové koření Maso Masox Mletá sladká paprika Pálivá paprika Rajský protlak Škrobová moučka Sůl Voda

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Hummus

Hummus

Palačinky plněné špenátem

Palačinky plněné špenátem

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí prsa

Nadívaná kuřecí, kachní nebo krůtí…

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Palačinky
Palačinky

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Guláš bez masa
Guláš bez masa
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš od mámy
Guláš od mámy
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s česnekovými výhonky
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s hlívou ústřičnou
Guláš s houbami a zázvorem
Guláš s houbami a zázvorem
  • Recepty.cz
  • Guláš připravený v troubě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact