• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
Napište svůj komentář k receptu

Guláš podle vídeňských drožkářů

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš podle vídeňských drožkářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • gulášová omáčka zbylá z předešlého dne (jedno jestli z hovězího nebo vepřového guláše)
    • 2
      ks párky (2 nožičky na 1 porci)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks okurka
    • olej troška

Postup přípravy receptu

1
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky.
2
Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko. Hotové volské oko položíme na párky a ozdobíme rozkrojenou okurkou (do vějířku).
3
Podává se k tomu houska nebo rohlík. Přesně takhle jsem to jedla ve Vídni. Je to dobrý nápad, jak zužitkovat zbylou gulášovou omáčku, když už nemáme maso.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Cibulová polévka podle Marušky

Cibulová polévka podle Marušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 19. 9. 2008 08:23

    To je asi podobné, jako když přidávají gulášovou omáčku ke smaženým vídeňským řízkům.

  • Zdena z JM | 19. 9. 2008 07:02

    Jezdíme do Rakouska často lyžovat a právě tam jsem v různých hospůdkách a bufetech viděla podávat párky přelité gulášovou omáčkou. Zdála se mi to zvláštní kombinace. Teď jsem právě zjistila, že v Rakousku je to celkem běžné jídlo.

  • Di - | 19. 9. 2008 06:50

    Na TV Paprika dávali před pár týdny pořad Chutě monarchie a tam toto jídlo uváděli. Jen s tím rozdílem, že nepoužívali zbylé gulášové omáčky, ale guláše jako takového a ostatními pochutinami ho zdobili.

  • Veronika Lindner | 18. 9. 2008 16:40

    Pane Oldrichu,nemate se za co omlouvat.Tady v rakousku to proste delaji lide jinak.Me se to libilo jako napad,tak jsem to prelozila a dala jsem.Preju vam hodne uspechu pri vareni.Obdivuji muze,kteri umi varit.Muj manzel si udela maximalne michana vejce a tim jsme skoncili.Dobrou chut!

  • Oldřich Gargulák | 16. 8. 2008 20:54

    Testuju dva guláše; jeden dopadl blbě, druhý o něco hůř. Základ pro oba stejný: smažit 2kg cibule až CHRASTÍ (trvalo to skoro hodinu!!!), po odstavení z ohně přidat papriku. Smíchat s 2kg kližky zatáhnuté na sádle. Sůl. Část základu se dusí na červeném (vyzunklo to litr Merlotu) do měkka a jako koření se použije strouhaný perník kterým se nakonec guláš zahustí. Toď vše. Chuťově jako kapr nebo zajíc na černo. ... Druhá část základu-klasika: česnek, kmín, pepř, majoránka. Akorát mi poněkud ulítla ruka s čilli! Dělám co umím, takže máme hrnec jedlého guláše a kyblík gulášové omáčky k přípravě Guláše podle vídeňských drožkářů. Tímto se i omlouvám za svůj předešlý komentář.

  • Veronika Lindner | 5. 8. 2008 08:27

    Recept pochazi z Videnske restaurace,takze tam budou mit gulasove omacky dost.Ja jsem si pri vareni gulase udelala extra vic omacky,abych to mohla druhy den vyzkouset.Memu manzelovi to chutnalo.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 19:11

    mám naprosto stejnou otázku.Pak asi uděláme šťávu ze sáčku?

  • Oldřich Gargulák | 3. 8. 2008 16:00

    Zapeklitá otázka: kterak připraviti tuto krmi, když nikdy se zbylé gulášové omáčky u nás nedostává?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gulášová omáčka Okurka Olej Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

93
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
37
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
33
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
32
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact