gulášová omáčka
zbylá z předešlého dne (jedno jestli z hovězího nebo vepřového guláše)
2
ks
párky
(2 nožičky na 1 porci)
1
ks
vejce
1
ks
okurka
olej
troška
Postup přípravy receptu
1
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky.
2
Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko. Hotové volské oko položíme na párky a ozdobíme rozkrojenou okurkou (do vějířku).
3
Podává se k tomu houska nebo rohlík. Přesně takhle jsem to jedla ve Vídni. Je to dobrý nápad, jak zužitkovat zbylou gulášovou omáčku, když už nemáme maso.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di -
|19. 9. 2008 08:23
To je asi podobné, jako když přidávají gulášovou omáčku ke smaženým vídeňským řízkům.
Zdena z JM
|19. 9. 2008 07:02
Jezdíme do Rakouska často lyžovat a právě tam jsem v různých hospůdkách a bufetech viděla podávat párky přelité gulášovou omáčkou. Zdála se mi to zvláštní kombinace. Teď jsem právě zjistila, že v Rakousku je to celkem běžné jídlo.
Di -
|19. 9. 2008 06:50
Na TV Paprika dávali před pár týdny pořad Chutě monarchie a tam toto jídlo uváděli. Jen s tím rozdílem, že nepoužívali zbylé gulášové omáčky, ale guláše jako takového a ostatními pochutinami ho zdobili.
Veronika Lindner
|18. 9. 2008 16:40
Pane Oldrichu,nemate se za co omlouvat.Tady v rakousku to proste delaji lide jinak.Me se to libilo jako napad,tak jsem to prelozila a dala jsem.Preju vam hodne uspechu pri vareni.Obdivuji muze,kteri umi varit.Muj manzel si udela maximalne michana vejce a tim jsme skoncili.Dobrou chut!
Oldřich Gargulák
|16. 8. 2008 20:54
Testuju dva guláše; jeden dopadl blbě, druhý o něco hůř. Základ pro oba stejný: smažit 2kg cibule až CHRASTÍ (trvalo to skoro hodinu!!!), po odstavení z ohně přidat papriku. Smíchat s 2kg kližky zatáhnuté na sádle. Sůl. Část základu se dusí na červeném (vyzunklo to litr Merlotu) do měkka a jako koření se použije strouhaný perník kterým se nakonec guláš zahustí. Toď vše. Chuťově jako kapr nebo zajíc na černo. ... Druhá část základu-klasika: česnek, kmín, pepř, majoránka. Akorát mi poněkud ulítla ruka s čilli! Dělám co umím, takže máme hrnec jedlého guláše a kyblík gulášové omáčky k přípravě Guláše podle vídeňských drožkářů. Tímto se i omlouvám za svůj předešlý komentář.
Veronika Lindner
|5. 8. 2008 08:27
Recept pochazi z Videnske restaurace,takze tam budou mit gulasove omacky dost.Ja jsem si pri vareni gulase udelala extra vic omacky,abych to mohla druhy den vyzkouset.Memu manzelovi to chutnalo.
Jana Remková
|3. 8. 2008 19:11
mám naprosto stejnou otázku.Pak asi uděláme šťávu ze sáčku?
Oldřich Gargulák
|3. 8. 2008 16:00
Zapeklitá otázka: kterak připraviti tuto krmi, když nikdy se zbylé gulášové omáčky u nás nedostává?