• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
Napište svůj komentář k receptu

Guláš podle vídeňských drožkářů

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš podle vídeňských drožkářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • gulášová omáčka zbylá z předešlého dne (jedno jestli z hovězího nebo vepřového guláše)
    • 2
      ks párky (2 nožičky na 1 porci)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks okurka
    • olej troška

Postup přípravy receptu

1
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky.
2
Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko. Hotové volské oko položíme na párky a ozdobíme rozkrojenou okurkou (do vějířku).
3
Podává se k tomu houska nebo rohlík. Přesně takhle jsem to jedla ve Vídni. Je to dobrý nápad, jak zužitkovat zbylou gulášovou omáčku, když už nemáme maso.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Italská focaccia podle mojí tchyně

Italská focaccia podle mojí tchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 19. 9. 2008 08:23

    To je asi podobné, jako když přidávají gulášovou omáčku ke smaženým vídeňským řízkům.

  • Zdena z JM | 19. 9. 2008 07:02

    Jezdíme do Rakouska často lyžovat a právě tam jsem v různých hospůdkách a bufetech viděla podávat párky přelité gulášovou omáčkou. Zdála se mi to zvláštní kombinace. Teď jsem právě zjistila, že v Rakousku je to celkem běžné jídlo.

  • Di - | 19. 9. 2008 06:50

    Na TV Paprika dávali před pár týdny pořad Chutě monarchie a tam toto jídlo uváděli. Jen s tím rozdílem, že nepoužívali zbylé gulášové omáčky, ale guláše jako takového a ostatními pochutinami ho zdobili.

  • Veronika Lindner | 18. 9. 2008 16:40

    Pane Oldrichu,nemate se za co omlouvat.Tady v rakousku to proste delaji lide jinak.Me se to libilo jako napad,tak jsem to prelozila a dala jsem.Preju vam hodne uspechu pri vareni.Obdivuji muze,kteri umi varit.Muj manzel si udela maximalne michana vejce a tim jsme skoncili.Dobrou chut!

  • Oldřich Gargulák | 16. 8. 2008 20:54

    Testuju dva guláše; jeden dopadl blbě, druhý o něco hůř. Základ pro oba stejný: smažit 2kg cibule až CHRASTÍ (trvalo to skoro hodinu!!!), po odstavení z ohně přidat papriku. Smíchat s 2kg kližky zatáhnuté na sádle. Sůl. Část základu se dusí na červeném (vyzunklo to litr Merlotu) do měkka a jako koření se použije strouhaný perník kterým se nakonec guláš zahustí. Toď vše. Chuťově jako kapr nebo zajíc na černo. ... Druhá část základu-klasika: česnek, kmín, pepř, majoránka. Akorát mi poněkud ulítla ruka s čilli! Dělám co umím, takže máme hrnec jedlého guláše a kyblík gulášové omáčky k přípravě Guláše podle vídeňských drožkářů. Tímto se i omlouvám za svůj předešlý komentář.

  • Veronika Lindner | 5. 8. 2008 08:27

    Recept pochazi z Videnske restaurace,takze tam budou mit gulasove omacky dost.Ja jsem si pri vareni gulase udelala extra vic omacky,abych to mohla druhy den vyzkouset.Memu manzelovi to chutnalo.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 19:11

    mám naprosto stejnou otázku.Pak asi uděláme šťávu ze sáčku?

  • Oldřich Gargulák | 3. 8. 2008 16:00

    Zapeklitá otázka: kterak připraviti tuto krmi, když nikdy se zbylé gulášové omáčky u nás nedostává?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gulášová omáčka Okurka Olej Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

(nejen) Tuňáková směs s mozzarellou

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

222
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
169
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
141
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
131
Houbový guláš
Houbový guláš
97
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact