• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
Napište svůj komentář k receptu

Guláš podle vídeňských drožkářů

autor: VLindner@seznam.cz
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš podle vídeňských drožkářů
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • gulášová omáčka zbylá z předešlého dne (jedno jestli z hovězího nebo vepřového guláše)
    • 2
      ks párky (2 nožičky na 1 porci)
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks okurka
    • olej troška

Postup přípravy receptu

1
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky.
2
Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko. Hotové volské oko položíme na párky a ozdobíme rozkrojenou okurkou (do vějířku).
3
Podává se k tomu houska nebo rohlík. Přesně takhle jsem to jedla ve Vídni. Je to dobrý nápad, jak zužitkovat zbylou gulášovou omáčku, když už nemáme maso.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z tlačenky podle Ládi Hrušky

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di - | 19. 9. 2008 08:23

    To je asi podobné, jako když přidávají gulášovou omáčku ke smaženým vídeňským řízkům.

  • Zdena z JM | 19. 9. 2008 07:02

    Jezdíme do Rakouska často lyžovat a právě tam jsem v různých hospůdkách a bufetech viděla podávat párky přelité gulášovou omáčkou. Zdála se mi to zvláštní kombinace. Teď jsem právě zjistila, že v Rakousku je to celkem běžné jídlo.

  • Di - | 19. 9. 2008 06:50

    Na TV Paprika dávali před pár týdny pořad Chutě monarchie a tam toto jídlo uváděli. Jen s tím rozdílem, že nepoužívali zbylé gulášové omáčky, ale guláše jako takového a ostatními pochutinami ho zdobili.

  • Veronika Lindner | 18. 9. 2008 16:40

    Pane Oldrichu,nemate se za co omlouvat.Tady v rakousku to proste delaji lide jinak.Me se to libilo jako napad,tak jsem to prelozila a dala jsem.Preju vam hodne uspechu pri vareni.Obdivuji muze,kteri umi varit.Muj manzel si udela maximalne michana vejce a tim jsme skoncili.Dobrou chut!

  • Oldřich Gargulák | 16. 8. 2008 20:54

    Testuju dva guláše; jeden dopadl blbě, druhý o něco hůř. Základ pro oba stejný: smažit 2kg cibule až CHRASTÍ (trvalo to skoro hodinu!!!), po odstavení z ohně přidat papriku. Smíchat s 2kg kližky zatáhnuté na sádle. Sůl. Část základu se dusí na červeném (vyzunklo to litr Merlotu) do měkka a jako koření se použije strouhaný perník kterým se nakonec guláš zahustí. Toď vše. Chuťově jako kapr nebo zajíc na černo. ... Druhá část základu-klasika: česnek, kmín, pepř, majoránka. Akorát mi poněkud ulítla ruka s čilli! Dělám co umím, takže máme hrnec jedlého guláše a kyblík gulášové omáčky k přípravě Guláše podle vídeňských drožkářů. Tímto se i omlouvám za svůj předešlý komentář.

  • Veronika Lindner | 5. 8. 2008 08:27

    Recept pochazi z Videnske restaurace,takze tam budou mit gulasove omacky dost.Ja jsem si pri vareni gulase udelala extra vic omacky,abych to mohla druhy den vyzkouset.Memu manzelovi to chutnalo.

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 19:11

    mám naprosto stejnou otázku.Pak asi uděláme šťávu ze sáčku?

  • Oldřich Gargulák | 3. 8. 2008 16:00

    Zapeklitá otázka: kterak připraviti tuto krmi, když nikdy se zbylé gulášové omáčky u nás nedostává?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gulášová omáčka Okurka Olej Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Dort od krtka

Dort od krtka

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Placičky z bramborové kaše

Placičky z bramborové kaše

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

29
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
22
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Bachelor Solfronk a jeho Sabina zažehnali krizi: Opět přijala jeho růži

Bachelor Solfronk a jeho Sabina zažehnali krizi: Opět přijala jeho růži

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Guláš podle vídeňských drožkářů
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact