plechovka
žampiony
sterilované - nemusí být, ale je to s nimi lepší
mletá paprika
sladká a pálivá
Postup přípravy receptu
1
Zasmažíme si nakrájenou na jemno cibulku, přidáme maso na kostky. Až pustí šťávu zamícháme sladkou a pálivou papriku, pepř a zalejeme vodou (asi 1,5 l). Vaříme v papiňáku 40 minut, poté otevřeme, přidáme nakrájenou papriku, rajče, hrášek a žampiony.
2
Přivedeme do varu a zahustíme. Povaříme 15-20 min., nakonec osolíme. Podáváme s knedlíky a uprostřed uděláme kupku ze smíchané majolky se smetanou. Je to příjemná a velice chutná změna guláše. Recept pochází z Maďarska.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|1. 6. 2006 01:57
Airan,já dělám maďarský guláš jen s paprikou a rajčaty a lžící kečupu,i to je dobré.S hráškem-samozřejmě mraženým-to určitě vyzkouším.
Airan Novakova
|19. 12. 2005 09:42
Jednou jsem nemela syrovou zeleninu, pouzila jsem malou sklenku leca a taky to nebylo spatne, jen ten hrasek tam nesmi chybet. Svagrova nesnasi majolku tak dava smetanu na slehani primo do omacky a taky to jde:-))