Protlak se musí také orestovat, pak ztratí kyselost.
Přesně tak. Máš pravdu, předsedo.
Přesně tak. Máš pravdu, předsedo.
Rajsky protlak by se mel take osmazit, jinak bude kysely ....
Ja toho protlaku davam jen malou plechovecku, a je fakt, ze ho predem ochutnavam, aby byl dobry. A to oprazeni masa bez tuku ma oravdu svuj vyznam. Delat to v podstate s jakymkoliv masem, i s kurecima nohama...
Recept je asi uplne v poradku, ale je jsem zkusila dat poprve v zivote do gulase protlak a muzu rict, ze uz nikdy vice protlak . A to jsem dala jen lzici a pul toho protlaku, ne cely jak je uvadeno a uplne to zmenilo celou chut. Bylo citit ze zaklad je velmi dobry, ale ta chut protlaku uplne prostoupila tim gulasem a nebylo to vubec ono. Mozna se jednalo o spatne zvoleny protlak, protoze gulas kvuli nemu mel nakyslou chut, kere se uz nealo zbavit a takovou slackokyselou a trochu nahorklou, i kdyz jsem jej nepripalila. Je pravda, ze kdyz sem pak protlak okusila samotny byl sam o sobe presne takovy, nakysly a horky, takze chyba byla asi evidentne ve spatnem protlaku, ale i tak priste uz experimentovat s protlakem byt dobrym, radeji nebudu. Rada z me spatne zkusenosti- nez tam nejaky protlak date, zkuste ho predtim na spicku jazyka jaky je,neni protlak jako protlak a to jsem mela z tech drazsich :-( Co ovsem na receptu velmi ocenuji, je rada osmahnout maso bez tuku na sucho a pak dusit ve vlastni stave. Delala jsem srnci a zverina je normalne dost sucha a bylo vyborne a stavnate, takze takto budu dela uz porad u jakehokliv masa . Dekuji za recept
I když mám svůj oblíbený recept na guláš do trouby a doma nám všem chutná, tak jsem chtěla vyzkoušet zase něco nového. Tento guláš je opravdu vynikající, na přípravu sice složitější než můj oblíbený do trouby, ale doma jsme se shodli na tomto, že tento je ještě úžasnější. Prostě mňaminka:O)))
Velmi zdařilý recept. . . . děkuji za doladění mé verze. . . . :-)
Budu ho dělat, jelikož ho má přítel MOC rád. Pak napíšu jak to dopadlo O:-)
SPINAVE PICKY :-$
Luxusní záležitost, bylo to jednoduché a rychlé. Fakt super!!!!
Vynikajici gulasek, mohu jen doporucit. I kdyz jsem delala gulas snad potreti v zivote, musim rict, ze tento byl exkluzivni a urcite jej budu delat casteji. Dekuji za recept. :)
Mooc dobry gulasek,akorat jsem vynechala rajsky protlak ;-)
Gulášek je výborný! Moc jsme si pochutnali. Připravovala jsem ho přesně podle receptu. Použila jsem ale jen Papriku na guláš místo sladné a pálivé. Vynechala jsem rajčatový protlak a přidalala trochu chili. Rozhodně doporučuji.
Výborné.Akorát bych chtěl napsat něco o mýtu "kolik masa tolik cibule".Ono to tak je, ale objemově ,ne váhově.Ale jinak dobré a cibule každý dle libosti.
Recept je celkem známý, akorát ten protlak by se měl také orestovat, protože pak může dojít k tomu, že má guláš trochu pachuť...Stejně tak česnek je lepší dát přímo do základu a případně pak ještě přidat dle chuti, ale jen uvařený česnek...no nevím
Jo,tento recept znam,ale jakykoli gulas doporucuju krome vody podlejt jeste vinem,to je pak uplne neco jinyho.Ja davam bile.Hlavne dlouho varit,at je maso krasne mekky.A jeste jedna vec pro milovniky gulase: krome cibule vezmu papriku(normalni,zelenou)-tak pulku,par strouzku cesneku(pak ale pridam jeste ke konci lisovany na dochuceni) a kousek mrkve,vse spolecne s cibuli rozsekam na jemno v robotu a smazim dozlatova.Zbytek postupu viz vyse.Tento zeleninovy zaklad udela z vaseho gulase opravdovou delikatesu:)Vyzkousejte,nebudete litovat!
Nevěřila jsem že může být takový guláš vynikající.Nedala jsem akorát protlak,nemusela jsem ani dohušťovat ani ředit.Opravdu velmi dobrý doporučuji!!!!!
dekuji za recept na to ze jsem dneska varil poprve tak se mi to podarilo,jen jsem trochu vahal jak ho zredim jestli ho vice podlejt vodou a tak.to mi tam chybelo .to vite mi chlapy nejsme moc na vareni a tak potrbujem polopate vysvetli diky jirka
No tak gulasek je opravdu super,protlaku jsem tam dala jen 2 kavove lzicky a je moc dobry
výborný guláš! (a protlak nebyl problém)
Guláš je opravdu výborný! Ale místo protlaku jsem přidala brusinky a nemá chybu:)
ten protlak...můžete poradit výrobce? taky jsem tam cítila hooodně výraznou chut až pachuť. Děkuji za odpovědi, snad se to na potřetí už povede...
Chutnal nám moc díky za recept
Musím se přidat a pochválit paní Marcelu,ted sem to dovařila a je to opravdu mňamka!!!Sem zvědavá jak si rodinka pochutná,,díky za receptík .-))
To jsou po něm tak agresivní?
Je to opravdu "žrádlo". Už ho dělám asi po 10. a všichni se můžou utlouct.
Paní Vrbcová,děkuji mnohokrát za váš SUPER recept!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jsem doma za hvězdu a manželovi jsem stoupla v ceně!Je opravdu luxusní!
Tento guláš je vynikající, i když jsem ze začátku měla strach z toho protlaku. Dopado to dobře, manžel se olizoval a i tchýně mi jej pochválila. Díky za recept
Tak mně se nepovedl...ten rajský protlak to celé zkazil. Dala jsem tam jeden malý protlak a ta chuť byla tak výrazná, že mně to nechutnalo.Zkusila jsem to zachránit trochou piva, ale už to nebylo ono. Takže já příště bez protlaku!
Jen jsem přečetl začátek 1Kg masa ku 1Kg cibule a recept je jasný...takový dělávala máma. Přítelky ně se vrátí z práce a bude jak vlčák, tak jdu na to. Držte mi palce
Osobně maso opékám už na té cibulce a paprice - poctivě míchám a pro náročné doporučuji si dát trochu více práce a věnovat guláši čas - podlévat pouze takovým množstvím vody, aby bylo maso v hrnci pouze vodou zalité-nikoli aby plavalo, tak se udělá "přirozené" množství omáčky a dohušťuje se pouze malým množstvím jíšky / tmav. chleba apod.
Doporučil bych cibuli osmahnout na sadle, do kterého se přidá na kostičky nakrajený a vyškvařený kousek špeku. Já navíc k masu přidávám 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a několik kuliček černého pepře. A taky není na škodu vydusit s masem kousek na kostičky pokrajené červené papriky.
Tak dneska jsem ho vařila již podruhé a musím opět říci, že je vynikající. Jiný už ani vařit nebudu.
Ahojky všechny a všichni:-)) Zítra přijde "tchán již nečekatel" ale stejně, musím se vytáhnout, inu, blíží se Vánoce:-))Miluje guláše a vše, ci se hovězího masa týký. Takže:rozhodla jsem se vyzkoušet tento recept, neboť se mi ze všech zdál nejlepší.Doufám, že se povede a o výsledku budu určitě informovat. Mějte se prima a autorce vřelé dííííky:-)) Tereza
Mám jen pocit,že hodit to maso do rozpáleného hrnce,tak s ním asi nezamíchám.Možná je na čase investovat do nějakého s nepřilnavým povrchem..:o))
Ja právě maso opékám úplně na sucho, i když to vždycky ze začátku vypadá hrozivě. Ale jak říká máma, jen tak se pořádne zatáhne.
Já dělám guláš obdobně, jen místo sádla smažím masíčko na olivovém oleji a zahušťuji strouhaným tmavým chlebem (chlebová strouhanka).
Guláš jsem uvařila a je vynikající. I můj přítel byl nadšen. Mám ráda recepty co nejjednodušší. Proto jsem použila místo jednotlivých koření hotové gulášové koření z obchodu. Nemělo to chybu. Díky za recept.
Opravdu je vynikající
Dnes přijel "tchán čekatel", tak jsem včera sháněla nějaký recept, kterým bych se vytáhla a musím říct, že tenhle gulášek fakt bodl :) Je výborný a jednoduchý. Dávám za jedna :)
Je vynikajicí doporučuji všem
Musím pochváli autora gulášku, dle receptu se mi to povedlo, je vynikající
Musím přihodit i svoji trošku "do mlýna" - taky jsem už vyzkoušela papriku gulášovou a je daleko lepší, než lahůdková nebo sladká! A posledně jsem ještě přidala trochu Adžiky a bylo to ještě lepší !! A do gulášové polévky taky...
Já dělám guláš více méně obdobně, jen místo mouky dávám nadrobený chleba bez kůrky, papriku dávám gulášovou a někdy hodím i chilli. Gulášky my doma rádi, pokaždý může mít malinko jinou chuť.
O víkendu vyzkoušeno přesně dle receptu, akorát z poloviční dávky. Musím dát za 1. Opravdu vynikající guláš.
zkusila jsem, gulášek byl vynikající. Jen se mi připálila ta mouka během vaření. Nebylo by lepší mouku přidat až na konci?
Rozhodne protlak! ne kecup.
Nema to chybu,jako od moji babicky.
Ale do klasického guláše trocha protlaku (ne kečupu) opravdu patří.
Raději zůstanu u klasické přípravy guláše, s protlakem to není ono. Když podusíte maso na cibulce i s kořenám, tak vám vznikne krásná hustá, gulášová šťáva a už nemusíte přidávat ani masox, ani protlak. A nezhořkne ta smažená paprika s cibulí, to bych teda měla strach ?
Jsem rada ze chutna. Z veproveho uz jsem zkousela taky, jen pak zacnu cibuli a az po te masem, protoze veprove se udela rychleji. Mame radi hodne hustou stavu a toho dosahnu prave mnozstvim cibule. Ale jak vzdycky mama zduraznovala, nejdulezitejsi je opect maso rychle a opravdu bez tuku.
Super, jen jsem vynechal mouku. Cus P.A Dík.
Marcelko,zkusila jsem,velmi dobré,krásná barva,chutné i z vepřového masa.