• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Guláš (nejen) s hráškem
Napište svůj komentář k receptu

Guláš (nejen) s hráškem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 30
      g uzený špek nebo slanina (případně olej)
    • 400
      g vepřová plec (lze použít i drůbeží, králičí nebo hovězí maso)
    • 1
      ks cibule větší
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská...
    • 3
      stroužek česnek dle chuti, cca 2 -
    • 500
      g vývar dle potřeby, cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění dle potřeby
    • 250
      g hrášek čerstvě vyloupaný nebo mražený, cca
    • tymián nebo rozmarýn - není nutné!

Postup přípravy receptu

1
Na vyškvařeném, drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli. Přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso a smažíme dozlatova. Ke konci smažení přidáme osmažit i pokrájenou slaninu a poté i nasekaný česnek (případně i bylinky dle chuti).
2
Vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Před koncem dušení (cca 3-5 minut) přisypeme hrášek, který necháme změknout (pouze na skus, nerozvařit!). Omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané ve studené vodě nebo jíškou, případně ještě dochutíme dle chuti solí, pepřem, česnekem, provaříme a můžeme podávat.
3
Příloha může být téměř jakákoliv: brambory, noky, rýže, těstoviny...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové karbanátky (nejen) s hráškem

Sýrové karbanátky (nejen) s hráškem

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Vepřový guláš (nejen) s husími játry v chlebu

Vepřový guláš (nejen) s husími játry…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata Tůmová | 9. 7. 2016 17:25

    Vynikající a velmi snadné, děkuji za recept.

  • pops | 19. 1. 2016 14:46

    výbornej 8-)

  • Simona Pražáková | 5. 8. 2015 17:54

    Vařila sjem guláš z krůtích kostek a byl výborný.

  • Renata | 11. 7. 2015 23:17

    Skvělé. Děkuji za recept. :-) Moc nám chutnal. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí Kuřecí Králičí Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Hovězí Králičí Ze zeleniny Zálivky a omáčky Vepřové Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Velikonoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Hladká mouka Hrášek Pepř mletý Sůl Tymián Uzený špek Vepřová plec Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Piškotové těsto

Piškotové těsto

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
29
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
26
Dušené červené zelí
Dušené červené zelí
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

Další díl Naked Attraction přitvrdil: Vzdychání a holení! A pornoherečka

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

GUACAMOLE by Urna
GUACAMOLE by Urna
Guacamole II.
Guacamole II.
Guláš
Guláš
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš bez masa
Guláš bez masa
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
  • Recepty.cz
  • Guláš (nejen) s hráškem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact