• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Guláš bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Guláš bez masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Guláš bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      šálek čerstvé houby směs - pokrájené
    • 4
      ks rajčata
    • 4
      ks paprika
    • 4
      ks brambory
    • olej
    • 3
      ks cibule větší
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      šálek smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička vegeta

Postup přípravy receptu

1
Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na kostičky a koření. Podlijeme vodou -asi 0,5 l. Dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Do smetany vmícháme mouku, kterou vlijeme do podušených hub a povaříme ještě asi 15 minut. Dle chuti dosolíme a dochutíme vegetou.
2
Podáváme s chlebem a nebo bramborovými noky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Houbové karbanátky bez masa

Houbové karbanátky bez masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 9. 12. 2009 18:28

    Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)

  • michal jakouš | 9. 12. 2009 13:50

    NETVRDÍM ŽE JE TO ŠPATNÝ ALE MOC MY TO NECHUTNALO JE TO TAKOVÉ BEZ CHUTI

  • niobe nightingale | 3. 2. 2009 21:37

    S tou solí je to fakt. Já ale třeba občas místo soli naopak dám jenom vegetu a pak to neni než slaný, ale i trochu "ochucený". Taky bych ráda měla sušenou zeleninu, ale asi by se to u nás "nevyplatilo" a možná jsem taky líná xD Bylinky (i sušené) jsou výborná věc, neni nad domácí ze zahrádky - v těch koupenejch sáčcích jsou snad jenom listy :) ... Tak děkuju za odpověď, myslela jsem, jestli třeba vegeta neodporuje nějakejm košér/vegan... zásadám

  • Tereza J. | 3. 2. 2009 21:23

    niobe, vegetu nepoužívam z niekoľkých dôvodov. 1) až do 70 % z nej ( množstvo sa líši podľa výrobcu, ale pod 60 % som nevidela ) tvorí kuchynská soľ a tú môžem kúpiť podstatne lacnejšie, naviac s prídavkom fluóru a jódu. 2) Zvýrazňovače chuti do jedál nepotrebujem ( E 621 a pod). 3) To, čo by snáď stálo vo vegete zato, je sušená zelenina, lenže tej je tam mizivé percento. Ak použijem vlastnú, je to lacnejšie a dám jej také množstvo, aké kde potrebujem. 4) A to je pre mňa snáď rozhodujúce, jedlá, do ktorých sa použije vegeta, majú jednotnú rovnakú chuť, bez ohľadu nato, čo varíte. Preto používam koreniny a bylinky - bazalku, šalviu, tymián, estragon, majorán... bylinky si pestujem na balkóne. V zime, keď mi dôjdu moje, kúpim. Ale použijem vždy to, čo sa k danému jdedlu hodí. Koreniny majú chuť jedla zvýrazniť, nie mu dať akúsi univerzálnu chuť.

  • niobe nightingale | 3. 2. 2009 20:12

    Terezko, prosím Vás, můžu se zeptat, z jakého důvodu vůbec nepoužíváte vegetu?

  • Tereza J. | 1. 8. 2008 07:26

    Včera so urobila na večeru, doniesli sme kopec húb. Bolo to výborné, alurát som vynechala vegetu a nezahusťovala múkou. A vynechala vegetu, ale tú ja nepoužívam vôbec.

  • Tereza J. | 31. 7. 2008 18:44

    Guláš bol dobrý, akrát som nezahusťovala môkou a smotanou a nepoužila som vegetu. A skrátila som časy, so zemiakmi nerezanými na kocky som varila len kým nezmäkli. 55 min sa mi zdá veľa, to sa rozvaria.

  • Věruška Fordík | 2. 10. 2007 22:06

    mňam, guláš je opravdu báječný, měla jsem sice jen zakysanou smetanu, kterou jsem použila, ale hodnotím na jedničku

  • Michala Bendová | 17. 9. 2007 13:10

    prvně jsem vařila houbový guláš moje děti a muž moc houby nemusí,ale tento jim opravdu jel!!!

  • Anonym | 25. 7. 2007 13:34

    Místo hub můžete zkusit cuketu a lilek, trochu jiný, ale taky dobrý.

  • marketa vfgh ghg | 23. 7. 2007 13:22

    je to dobry

  • Honza Předseda | 7. 9. 2006 08:42

    Tak jsem to taky vyzkoušel. Na guláš s masem to sice nemá, ale i tak to bylo vcelku dobrý jídlo, dali jsme si to s chlebem. Papriku jsem použil žlutou. Ale všechno - jak množství surovin, tak uvedený časy - jsem zkrátil na 2/3.

  • Andrea Gergelová | 15. 9. 2005 13:51

    zkusila jsem,bohužel neměla jsem k dispozici rajčata a i čerstvé papriky jsem dala méně.Příště jí šetřit nebudu,protože mi tam nakonec chyběla,dala tomu "jiný šmak" a seženu si i ta rajčata.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Čerstvé houby Cibule Drcený kmín Hladká mouka Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Rajčata Smetana Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řezy

Jogurtové řezy

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

959
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
312
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
123
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
113
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
66
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Guláš
Guláš
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) s hráškem
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš od mámy
Guláš od mámy
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
  • Recepty.cz
  • Guláš bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact