Osmažíme na oleji jemně pokrájenou cibuli do sklovata, přidáme oprané houby, podusíme a potom přidáme pokrájená rajčata a papriky, brambory na kostičky a koření. Podlijeme vodou -asi 0,5 l. Dusíme pod pokličkou asi 40 minut. Do smetany vmícháme mouku, kterou vlijeme do podušených hub a povaříme ještě asi 15 minut. Dle chuti dosolíme a dochutíme vegetou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|9. 12. 2009 18:28
Michale, prosím, nekřič na nás.... (na netu se psaní velkými tiskacími písmeny považuje za křik či řev...)
michal jakouš
|9. 12. 2009 13:50
NETVRDÍM ŽE JE TO ŠPATNÝ ALE MOC MY TO NECHUTNALO JE TO TAKOVÉ BEZ CHUTI
niobe nightingale
|3. 2. 2009 21:37
S tou solí je to fakt. Já ale třeba občas místo soli naopak dám jenom vegetu a pak to neni než slaný, ale i trochu "ochucený". Taky bych ráda měla sušenou zeleninu, ale asi by se to u nás "nevyplatilo" a možná jsem taky líná xD Bylinky (i sušené) jsou výborná věc, neni nad domácí ze zahrádky - v těch koupenejch sáčcích jsou snad jenom listy :) ... Tak děkuju za odpověď, myslela jsem, jestli třeba vegeta neodporuje nějakejm košér/vegan... zásadám
Tereza J.
|3. 2. 2009 21:23
niobe, vegetu nepoužívam z niekoľkých dôvodov. 1) až do 70 % z nej ( množstvo sa líši podľa výrobcu, ale pod 60 % som nevidela ) tvorí kuchynská soľ a tú môžem kúpiť podstatne lacnejšie, naviac s prídavkom fluóru a jódu. 2) Zvýrazňovače chuti do jedál nepotrebujem ( E 621 a pod). 3) To, čo by snáď stálo vo vegete zato, je sušená zelenina, lenže tej je tam mizivé percento. Ak použijem vlastnú, je to lacnejšie a dám jej také množstvo, aké kde potrebujem. 4) A to je pre mňa snáď rozhodujúce, jedlá, do ktorých sa použije vegeta, majú jednotnú rovnakú chuť, bez ohľadu nato, čo varíte. Preto používam koreniny a bylinky - bazalku, šalviu, tymián, estragon, majorán... bylinky si pestujem na balkóne. V zime, keď mi dôjdu moje, kúpim. Ale použijem vždy to, čo sa k danému jdedlu hodí. Koreniny majú chuť jedla zvýrazniť, nie mu dať akúsi univerzálnu chuť.
niobe nightingale
|3. 2. 2009 20:12
Terezko, prosím Vás, můžu se zeptat, z jakého důvodu vůbec nepoužíváte vegetu?
Tereza J.
|1. 8. 2008 07:26
Včera so urobila na večeru, doniesli sme kopec húb. Bolo to výborné, alurát som vynechala vegetu a nezahusťovala múkou. A vynechala vegetu, ale tú ja nepoužívam vôbec.
Tereza J.
|31. 7. 2008 18:44
Guláš bol dobrý, akrát som nezahusťovala môkou a smotanou a nepoužila som vegetu. A skrátila som časy, so zemiakmi nerezanými na kocky som varila len kým nezmäkli. 55 min sa mi zdá veľa, to sa rozvaria.
Věruška Fordík
|2. 10. 2007 22:06
mňam, guláš je opravdu báječný, měla jsem sice jen zakysanou smetanu, kterou jsem použila, ale hodnotím na jedničku
Michala Bendová
|17. 9. 2007 13:10
prvně jsem vařila houbový guláš moje děti a muž moc houby nemusí,ale tento jim opravdu jel!!!
Anonym
|25. 7. 2007 13:34
Místo hub můžete zkusit cuketu a lilek, trochu jiný, ale taky dobrý.
marketa vfgh ghg
|23. 7. 2007 13:22
je to dobry
Honza Předseda
|7. 9. 2006 08:42
Tak jsem to taky vyzkoušel. Na guláš s masem to sice nemá, ale i tak to bylo vcelku dobrý jídlo, dali jsme si to s chlebem. Papriku jsem použil žlutou. Ale všechno - jak množství surovin, tak uvedený časy - jsem zkrátil na 2/3.
Andrea Gergelová
|15. 9. 2005 13:51
zkusila jsem,bohužel neměla jsem k dispozici rajčata a i čerstvé papriky jsem dala méně.Příště jí šetřit nebudu,protože mi tam nakonec chyběla,dala tomu "jiný šmak" a seženu si i ta rajčata.