• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
Napište svůj komentář k receptu

Gruzínský lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gruzínský lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek větší
    • sůl
    • česnek hlavička
    • 1
      miska petržel sekaná, zelená
    • ocet
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Lilek i se slupkou nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky. Pořádně ho osolíme a necháme nejméně hodinu vypotit. Potom osušíme ubrouskem a plátky rychle osmažíme. Klademe je do mísy, potíráme rozetřeným česnekem, zasypáváme petrželkou a zakápneme octem. Postupně přidáváme další vrstvy. Podáváme druhý den, chlazené s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arvlad | 12. 5. 2012 23:28

    Dobrý den, poznámka - v Gruzie se nikdy na lilek nedává petržel, zavádí to chuť lilku nikam jinam. Vždy se dává čerstvá koriandrová nať...

  • Vera Š. | 2. 2. 2012 22:12

    Dobrý večer, mám zkušenost, že pokud se lilek nenechá vypotit, je pak velmi hořký.

  • Táňa K. | 8. 3. 2009 15:18

    Paní Věrko, slupka nevadí, lilek je tepelně upravený. Ve třetí větě receptu je napsáno, že se plátky rychle osmaží.

  • Věra Děrgelová | 8. 3. 2009 13:28

    mám dotaz, nevadí ta slupka, když to není tepelně upravené? přece lilkovité se mají tepelne upravit, ne? děkuju v.

  • Jiří Krupička | 5. 2. 2009 16:55

    Je to výborné všem doporučuju !

  • Tereza J. | 2. 11. 2008 10:52

    Bolo to výborné, chutilo nám. Akurát nikdy nenechávam baklažán vypotiť, škoda minerálov. Určite urobím častejšie a dávam 1 :)))

  • Petule B. | 13. 2. 2008 18:48

    Taky je výborné dát místo octa lžíci hořcice. Jinak skvělý recept!

  • Frantiska :) | 7. 2. 2008 20:07

    Nechapu kdo dal za 5, ja davam za jedna, je to vyborne

  • helena jiraskova | 23. 8. 2007 12:18

    zjednodušila jsem si to - jen k opečeným a změklým kostičkám lilku přidávám spoustu česneku, sůl a malinko octa. dokonalé, přátelé se po tom mohou utlouct, díky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Ocet Petržel Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Klasická žemlovka

Klasická žemlovka

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

79
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
68
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
46
Rajský salát - light
Rajský salát - light
35
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
35
Francouzský dresing
Francouzský dresing

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole - klasika
Guacamole - klasika
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact