Lilek i se slupkou nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky. Pořádně ho osolíme a necháme nejméně hodinu vypotit. Potom osušíme ubrouskem a plátky rychle osmažíme. Klademe je do mísy, potíráme rozetřeným česnekem, zasypáváme petrželkou a zakápneme octem. Postupně přidáváme další vrstvy. Podáváme druhý den, chlazené s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Arvlad
|12. 5. 2012 23:28
Dobrý den, poznámka - v Gruzie se nikdy na lilek nedává petržel, zavádí to chuť lilku nikam jinam. Vždy se dává čerstvá koriandrová nať...
Vera Š.
|2. 2. 2012 22:12
Dobrý večer,
mám zkušenost, že pokud se lilek nenechá vypotit, je pak velmi hořký.
Táňa K.
|8. 3. 2009 15:18
Paní Věrko, slupka nevadí, lilek je tepelně upravený. Ve třetí větě receptu je napsáno, že se plátky rychle osmaží.
Věra Děrgelová
|8. 3. 2009 13:28
mám dotaz, nevadí ta slupka, když to není tepelně upravené? přece lilkovité se mají tepelne upravit, ne? děkuju v.
Jiří Krupička
|5. 2. 2009 16:55
Je to výborné všem doporučuju !
Tereza J.
|2. 11. 2008 10:52
Bolo to výborné, chutilo nám. Akurát nikdy nenechávam baklažán vypotiť, škoda minerálov. Určite urobím častejšie a dávam 1 :)))
Petule B.
|13. 2. 2008 18:48
Taky je výborné dát místo octa lžíci hořcice. Jinak skvělý recept!
Frantiska :)
|7. 2. 2008 20:07
Nechapu kdo dal za 5, ja davam za jedna, je to vyborne
helena jiraskova
|23. 8. 2007 12:18
zjednodušila jsem si to - jen k opečeným a změklým kostičkám lilku přidávám spoustu česneku, sůl a malinko octa. dokonalé, přátelé se po tom mohou utlouct, díky!