• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
Napište svůj komentář k receptu

Gruzínský lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gruzínský lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek větší
    • sůl
    • česnek hlavička
    • 1
      miska petržel sekaná, zelená
    • ocet
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Lilek i se slupkou nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky. Pořádně ho osolíme a necháme nejméně hodinu vypotit. Potom osušíme ubrouskem a plátky rychle osmažíme. Klademe je do mísy, potíráme rozetřeným česnekem, zasypáváme petrželkou a zakápneme octem. Postupně přidáváme další vrstvy. Podáváme druhý den, chlazené s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arvlad | 12. 5. 2012 23:28

    Dobrý den, poznámka - v Gruzie se nikdy na lilek nedává petržel, zavádí to chuť lilku nikam jinam. Vždy se dává čerstvá koriandrová nať...

  • Vera Š. | 2. 2. 2012 22:12

    Dobrý večer, mám zkušenost, že pokud se lilek nenechá vypotit, je pak velmi hořký.

  • Táňa K. | 8. 3. 2009 15:18

    Paní Věrko, slupka nevadí, lilek je tepelně upravený. Ve třetí větě receptu je napsáno, že se plátky rychle osmaží.

  • Věra Děrgelová | 8. 3. 2009 13:28

    mám dotaz, nevadí ta slupka, když to není tepelně upravené? přece lilkovité se mají tepelne upravit, ne? děkuju v.

  • Jiří Krupička | 5. 2. 2009 16:55

    Je to výborné všem doporučuju !

  • Tereza J. | 2. 11. 2008 10:52

    Bolo to výborné, chutilo nám. Akurát nikdy nenechávam baklažán vypotiť, škoda minerálov. Určite urobím častejšie a dávam 1 :)))

  • Petule B. | 13. 2. 2008 18:48

    Taky je výborné dát místo octa lžíci hořcice. Jinak skvělý recept!

  • Frantiska :) | 7. 2. 2008 20:07

    Nechapu kdo dal za 5, ja davam za jedna, je to vyborne

  • helena jiraskova | 23. 8. 2007 12:18

    zjednodušila jsem si to - jen k opečeným a změklým kostičkám lilku přidávám spoustu česneku, sůl a malinko octa. dokonalé, přátelé se po tom mohou utlouct, díky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Ocet Petržel Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkvánky

Mrkvánky

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

164
(ne)Kynutý závin podle Lidušky
(ne)Kynutý závin podle…
131
Rajčatový salát s balkánským sýrem
Rajčatový salát s…
89
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
83
Čočková polévka s uzenou krkovičkou
Čočková polévka s uzenou…
35
Bezlepkové koláče
Bezlepkové koláče

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

Zpěvačka hitu Pejskové se koušou Marie Pojkarová oslavila 70: Upír Krejčí si užíval s pannou

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole - klasika
Guacamole - klasika
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact