• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
Napište svůj komentář k receptu

Gruzínský lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gruzínský lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek větší
    • sůl
    • česnek hlavička
    • 1
      miska petržel sekaná, zelená
    • ocet
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Lilek i se slupkou nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky. Pořádně ho osolíme a necháme nejméně hodinu vypotit. Potom osušíme ubrouskem a plátky rychle osmažíme. Klademe je do mísy, potíráme rozetřeným česnekem, zasypáváme petrželkou a zakápneme octem. Postupně přidáváme další vrstvy. Podáváme druhý den, chlazené s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arvlad | 12. 5. 2012 23:28

    Dobrý den, poznámka - v Gruzie se nikdy na lilek nedává petržel, zavádí to chuť lilku nikam jinam. Vždy se dává čerstvá koriandrová nať...

  • Vera Š. | 2. 2. 2012 22:12

    Dobrý večer, mám zkušenost, že pokud se lilek nenechá vypotit, je pak velmi hořký.

  • Táňa K. | 8. 3. 2009 15:18

    Paní Věrko, slupka nevadí, lilek je tepelně upravený. Ve třetí větě receptu je napsáno, že se plátky rychle osmaží.

  • Věra Děrgelová | 8. 3. 2009 13:28

    mám dotaz, nevadí ta slupka, když to není tepelně upravené? přece lilkovité se mají tepelne upravit, ne? děkuju v.

  • Jiří Krupička | 5. 2. 2009 16:55

    Je to výborné všem doporučuju !

  • Tereza J. | 2. 11. 2008 10:52

    Bolo to výborné, chutilo nám. Akurát nikdy nenechávam baklažán vypotiť, škoda minerálov. Určite urobím častejšie a dávam 1 :)))

  • Petule B. | 13. 2. 2008 18:48

    Taky je výborné dát místo octa lžíci hořcice. Jinak skvělý recept!

  • Frantiska :) | 7. 2. 2008 20:07

    Nechapu kdo dal za 5, ja davam za jedna, je to vyborne

  • helena jiraskova | 23. 8. 2007 12:18

    zjednodušila jsem si to - jen k opečeným a změklým kostičkám lilku přidávám spoustu česneku, sůl a malinko octa. dokonalé, přátelé se po tom mohou utlouct, díky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Ocet Petržel Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Bramborovo-žampionová polévka se špenátem

Bramborovo-žampionová polévka se…

Puding s chia semínky a pomerančem

Puding s chia semínky a pomerančem

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

Poslední rozloučení s Pavlem Skalou (†65): Pohřeb plný hudebníků

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Denní horoskop na středu 29. 10. 2025: Koho čeká úspěšný den, kdo bude čelit nečekaným zápletkám?

Další doporučené recepty:

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole - klasika
Guacamole - klasika
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact