• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
Napište svůj komentář k receptu

Gruzínský lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gruzínský lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek větší
    • sůl
    • česnek hlavička
    • 1
      miska petržel sekaná, zelená
    • ocet
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Lilek i se slupkou nakrájíme podélně na asi centimetr silné plátky. Pořádně ho osolíme a necháme nejméně hodinu vypotit. Potom osušíme ubrouskem a plátky rychle osmažíme. Klademe je do mísy, potíráme rozetřeným česnekem, zasypáváme petrželkou a zakápneme octem. Postupně přidáváme další vrstvy. Podáváme druhý den, chlazené s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Arvlad | 12. 5. 2012 23:28

    Dobrý den, poznámka - v Gruzie se nikdy na lilek nedává petržel, zavádí to chuť lilku nikam jinam. Vždy se dává čerstvá koriandrová nať...

  • Vera Š. | 2. 2. 2012 22:12

    Dobrý večer, mám zkušenost, že pokud se lilek nenechá vypotit, je pak velmi hořký.

  • Táňa K. | 8. 3. 2009 15:18

    Paní Věrko, slupka nevadí, lilek je tepelně upravený. Ve třetí větě receptu je napsáno, že se plátky rychle osmaží.

  • Věra Děrgelová | 8. 3. 2009 13:28

    mám dotaz, nevadí ta slupka, když to není tepelně upravené? přece lilkovité se mají tepelne upravit, ne? děkuju v.

  • Jiří Krupička | 5. 2. 2009 16:55

    Je to výborné všem doporučuju !

  • Tereza J. | 2. 11. 2008 10:52

    Bolo to výborné, chutilo nám. Akurát nikdy nenechávam baklažán vypotiť, škoda minerálov. Určite urobím častejšie a dávam 1 :)))

  • Petule B. | 13. 2. 2008 18:48

    Taky je výborné dát místo octa lžíci hořcice. Jinak skvělý recept!

  • Frantiska :) | 7. 2. 2008 20:07

    Nechapu kdo dal za 5, ja davam za jedna, je to vyborne

  • helena jiraskova | 23. 8. 2007 12:18

    zjednodušila jsem si to - jen k opečeným a změklým kostičkám lilku přidávám spoustu česneku, sůl a malinko octa. dokonalé, přátelé se po tom mohou utlouct, díky!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Lilek Ocet Petržel Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Zapečená kuřecí prsíčka se slaninou

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

119
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
101
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
99
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole - klasika
Guacamole - klasika
  • Recepty.cz
  • Gruzínský lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact