• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Gruzínské chačapuri
Napište svůj komentář k receptu

Gruzínské chačapuri

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
4fotografie
Nahrát fotku
 

Gruzínské chačapuri jsou tradiční gruzínské chlebové placky plněné sýrem a mají charakteristický tvar lodi nebo měsíčku. Chačapuri jsou považovány za jedno z hlavních jídel gruzínské kuchyně a mají několik variant, z nichž každá má své vlastní regionální a kulturní odlišnosti.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 25
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,25
      kostka droždí
    • 0,50
      lžička sůl
  • Na náplň:
    • 400
      g sýr (můžete např. smíchat balkánský sýr nebo fetu a mozzarellu)
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám. Nakonec přidáme sůl. Vypracujeme hladké těsto a necháme minimálně hodinu kynout.
2
Zatímco těsto kyne, připravíme si náplň. Nastrouháme balkánský sýr i mozzarellu a promícháme.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Po vykynutí rozdělíme těsto na dva díly a roztáhneme ho do podlouhlé placky. Můžeme si pomoct také válečkem. Na každou placku naneseme do středu polovinu náplně a rozprostřeme ji tak, aby vytvořila rovnoměrnou vrstvu. Kolem náplně necháme 2-3 cm okraj z těsta.
4
Začneme rolovat přebývající okraje směrem dovnitř, až vytvoříme “lodičku”, která bude uvnitř držet náplň. Hroty lodičky zamotáme do špičky. Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nezačne zlátnout.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu?

5
Vytáhneme chačapuri z trouby, lehce rozdělíme sýr uprostřed placky a vytvoříme důlek. Do důlku vyklepneme vejce a vratíme placku na 5 minut do trouby. Poté vytáhneme z trouby a na ještě horké chačapuri dáme kousek másla, aby se roztopilo a rozteklo po povrchu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza se zelím a kozím sýrem

Pizza se zelím a kozím sýrem

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Gruzie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s fazolemi

Salát z červené řepy s fazolemi

Mražená káva

Mražená káva

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Báječné špízy

Báječné špízy

Čočka žravka

Čočka žravka

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

134
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
112
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
67
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
59
Selská omeleta se zelím
Selská omeleta se zelím
58
Bramboračka s medvědím česnekem
Bramboračka s medvědím…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínský lilek
Gruzínský lilek
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
  • Recepty.cz
  • Gruzínské chačapuri
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact