• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Gruzínské chačapuri
Napište svůj komentář k receptu

Gruzínské chačapuri

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
Gruzínské chačapuri
4fotografie
Nahrát fotku
 

Gruzínské chačapuri jsou tradiční gruzínské chlebové placky plněné sýrem a mají charakteristický tvar lodi nebo měsíčku. Chačapuri jsou považovány za jedno z hlavních jídel gruzínské kuchyně a mají několik variant, z nichž každá má své vlastní regionální a kulturní odlišnosti.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 25
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,25
      kostka droždí
    • 0,50
      lžička sůl
  • Na náplň:
    • 400
      g sýr (můžete např. smíchat balkánský sýr nebo fetu a mozzarellu)
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Do zahřátého mléka rozdrobíme droždí a promícháme. Přidáme hladkou mouku a vejce. Ohřejeme máslo, aby změklo, a poté jej přidáme k ostatním surovinám. Nakonec přidáme sůl. Vypracujeme hladké těsto a necháme minimálně hodinu kynout.
2
Zatímco těsto kyne, připravíme si náplň. Nastrouháme balkánský sýr i mozzarellu a promícháme.

RADA: Jak na kynuté těsto?

3
Po vykynutí rozdělíme těsto na dva díly a roztáhneme ho do podlouhlé placky. Můžeme si pomoct také válečkem. Na každou placku naneseme do středu polovinu náplně a rozprostřeme ji tak, aby vytvořila rovnoměrnou vrstvu. Kolem náplně necháme 2-3 cm okraj z těsta.
4
Začneme rolovat přebývající okraje směrem dovnitř, až vytvoříme “lodičku”, která bude uvnitř držet náplň. Hroty lodičky zamotáme do špičky. Přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 °C přibližně 10 minut, dokud těsto nezačne zlátnout.

RADA: Jak na vajíčka přilepená k obalu?

5
Vytáhneme chačapuri z trouby, lehce rozdělíme sýr uprostřed placky a vytvoříme důlek. Do důlku vyklepneme vejce a vratíme placku na 5 minut do trouby. Poté vytáhneme z trouby a na ještě horké chačapuri dáme kousek másla, aby se roztopilo a rozteklo po povrchu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pizza se zelím a kozím sýrem

Pizza se zelím a kozím sýrem

Pizza bolognese

Pizza bolognese

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pečení Gruzie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Hnětynky

Hnětynky

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Zeleninové závitky
Zeleninové závitky
18
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
12
Kapustové placičky
Kapustové placičky

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

Zemřela herečka Diane Keatonová (†79)

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný tuňák se salátem a broskví
Grilovaný vepřový bůček z přeštických vepřů na celerovém salátu
Grilovaný vepřový bůček z přeštických…
Grónské chlebíčky
Grónské chlebíčky
Gruzínský lilek
Gruzínský lilek
Guacamole
Guacamole
Guacamole
Guacamole
  • Recepty.cz
  • Gruzínské chačapuri
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact