• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
Napište svůj komentář k receptu

Griotka z černých jeřabin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Griotka z černých jeřabin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 400
      g cukr krystal
    • 1
      ks mandlová tresť - hořká 1-2 lahvičky
    • 500
      ml hnědý rum
    • 1
      l jeřabiny

Postup přípravy receptu

1
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z černých fazolí a avokáda

Salát z černých fazolí a avokáda

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Bábovka griotka

Bábovka griotka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarča | 22. 9. 2016 13:30

    Toto je recept na likér z Aronie(černá jeřabina).Je opravdu výborný a zdravý.Černý bez je jiná rostlina,ale likér z něj je rovněž výborný.Oba bych raději ale užívala jen na chuť.Jeho výroba je sezonní a většinou moc dlouho nevydrží,tak si ho šetřím.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:37

    Tato griotka je opravdu výborná, akorát jsem narazila při přípravě na problém - když jsem nalila mandlovou tresť, tak se mi na hladině vytvořila mastná oka - jako na polévce. Filtrovala jsem to pak asi 10x přes plátýnko, oka sice z větší části zmizela, akorát mám pocit, že jsem si tak úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť :-[ Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:33

    Tato griotka je výborná, akorát jsem někde asi udělala chybu - mandlová tresť je mastná a na hladině mi vytvořila mastná oka, jako na polévce. Filtrovala jsem asi 10x přes plátýnko, ok sice ubylo, ale mám pocit, že jsem takto úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť. Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji za raduv:-)

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 19:56

    Tento recept mohu jen doporučit. Letos jej budu dělat potřetí. Super pití pro různé oslavy. Je to takové sladké slabší pití (Jelcin, a pod).

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 17:50

    Může jen doporučit. Už dělám dva roky a super.

  • jarka | 23. 9. 2012 17:10

    No lidičky,černý jeřáb to je skvělá věc.Jen teď musíme počkat až zkončí prohibice.Likér je moc dobrý. :-)

  • Milada | 20. 9. 2011 16:40

    mamka si dělá ještě jakýsi dezert- plody rozmačká s medem ( dle chuti) a na ozdobu dá buď zakysanku nebo bílý jogurt, pro mě je to dost sladký, jinak likér+marmeládu+šťávu, nic jiného zatím neděláme ten recept alá brusinky máte? prosím napište, díky Milada

  • Jaroslava Li | 24. 6. 2008 20:47

    Jestli máte někdo vyzkoušeno ještě cokoli jiného z áronie, přidejte sem recepty, prosím. Máme jí léta na zahradě, ale zatím nám z ní velmi chutnal pouze sirup a ovocný čaj (ze zbytků všech druhů ovoce, jenž je zde na webu). Předem děkuji.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 18:00

    No výborně, tak to bude ten černý jeřáb a že na mozek, no to se moc hodí. Zatím jsem ho zpracovávala pouze jako rybíz ala brusinka a ke zvěřině nebo i hovězímu, i s trochou tatarky nemá chybu. Jen se musí déle povařit. Až bude jeho čas , vyzkouším i tento likér.

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:19

    Jarko O. Zdravím ......stejná myšlenk ve stejnou dobu :-))

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:17

    Černým jeřabinám se říká ARONIE, najděte si na netu. Dělala jsem likér a můžu říci, že kdo ochutnal nezapomene a ještě jsem se dočetla, že je to moc dobré pro mozek....:-)))) tak s chutí do toho :-)))

  • Jarka O. | 5. 6. 2008 13:15

    Černý jeřáb se správně jmenuje arónie a je velmi zdravý ;-)

  • Ladislav Dorazin | 5. 6. 2008 12:39

    Jsou to jeřabiny,tak jak jsem zadal v receptu.(jedlé),asi to bude ten černý jeřáb,mi tomu tak neříkáme,jsou to větší černé plody.Likér je vynikající,vyzkoušejte!

  • Tereza J. | 5. 6. 2008 10:52

    Ja to chápem ako jarabinu, tak je to napísané.

  • Jana Wernischova | 5. 6. 2008 10:21

    Já to pochopila jako plody černého bezu, kterému říkáme bezinky. Možná špatně čtu. Pravděpodobně by to šlo z obojího. Ale ať bez nebo jeřáb, stejně je ještě bohužel dost času. Jen na ten recept vzpomenout ve správný čas.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 09:56

    Prosím o informaci, jedá se o plody černého bezu, květu říkáme kosmatice a nebo o černý jeřáb, má větší černé tuhé plody. Máme rádi různé ovocné likéry domaděly a z černého jeřábu jsem "rosolku" nedělala. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Horké nápoje Horká griotka
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hnědý rum Jeřabiny Mandlová tresť - hořká Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Americký hamburger

Americký hamburger

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

86
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
65
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
62
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
45
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact