• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
Napište svůj komentář k receptu

Griotka z černých jeřabin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Griotka z černých jeřabin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 400
      g cukr krystal
    • 1
      ks mandlová tresť - hořká 1-2 lahvičky
    • 500
      ml hnědý rum
    • 1
      l jeřabiny

Postup přípravy receptu

1
Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z černých fazolí a avokáda

Salát z černých fazolí a avokáda

Polévka z černých fazolí a kokosu

Polévka z černých fazolí a kokosu

Bábovka griotka

Bábovka griotka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarča | 22. 9. 2016 13:30

    Toto je recept na likér z Aronie(černá jeřabina).Je opravdu výborný a zdravý.Černý bez je jiná rostlina,ale likér z něj je rovněž výborný.Oba bych raději ale užívala jen na chuť.Jeho výroba je sezonní a většinou moc dlouho nevydrží,tak si ho šetřím.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:37

    Tato griotka je opravdu výborná, akorát jsem narazila při přípravě na problém - když jsem nalila mandlovou tresť, tak se mi na hladině vytvořila mastná oka - jako na polévce. Filtrovala jsem to pak asi 10x přes plátýnko, oka sice z větší části zmizela, akorát mám pocit, že jsem si tak úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť :-[ Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji.

  • RenOn. | 20. 10. 2015 14:33

    Tato griotka je výborná, akorát jsem někde asi udělala chybu - mandlová tresť je mastná a na hladině mi vytvořila mastná oka, jako na polévce. Filtrovala jsem asi 10x přes plátýnko, ok sice ubylo, ale mám pocit, že jsem takto úspěšně odfiltrovala i tu mandlovou tresť. Nevíte, kde dělám chybu? Děkuji za raduv:-)

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 19:56

    Tento recept mohu jen doporučit. Letos jej budu dělat potřetí. Super pití pro různé oslavy. Je to takové sladké slabší pití (Jelcin, a pod).

  • Roman Janas | 14. 8. 2015 17:50

    Může jen doporučit. Už dělám dva roky a super.

  • jarka | 23. 9. 2012 17:10

    No lidičky,černý jeřáb to je skvělá věc.Jen teď musíme počkat až zkončí prohibice.Likér je moc dobrý. :-)

  • Milada | 20. 9. 2011 16:40

    mamka si dělá ještě jakýsi dezert- plody rozmačká s medem ( dle chuti) a na ozdobu dá buď zakysanku nebo bílý jogurt, pro mě je to dost sladký, jinak likér+marmeládu+šťávu, nic jiného zatím neděláme ten recept alá brusinky máte? prosím napište, díky Milada

  • Jaroslava Li | 24. 6. 2008 20:47

    Jestli máte někdo vyzkoušeno ještě cokoli jiného z áronie, přidejte sem recepty, prosím. Máme jí léta na zahradě, ale zatím nám z ní velmi chutnal pouze sirup a ovocný čaj (ze zbytků všech druhů ovoce, jenž je zde na webu). Předem děkuji.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 18:00

    No výborně, tak to bude ten černý jeřáb a že na mozek, no to se moc hodí. Zatím jsem ho zpracovávala pouze jako rybíz ala brusinka a ke zvěřině nebo i hovězímu, i s trochou tatarky nemá chybu. Jen se musí déle povařit. Až bude jeho čas , vyzkouším i tento likér.

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:19

    Jarko O. Zdravím ......stejná myšlenk ve stejnou dobu :-))

  • Věra z DC | 5. 6. 2008 13:17

    Černým jeřabinám se říká ARONIE, najděte si na netu. Dělala jsem likér a můžu říci, že kdo ochutnal nezapomene a ještě jsem se dočetla, že je to moc dobré pro mozek....:-)))) tak s chutí do toho :-)))

  • Jarka O. | 5. 6. 2008 13:15

    Černý jeřáb se správně jmenuje arónie a je velmi zdravý ;-)

  • Ladislav Dorazin | 5. 6. 2008 12:39

    Jsou to jeřabiny,tak jak jsem zadal v receptu.(jedlé),asi to bude ten černý jeřáb,mi tomu tak neříkáme,jsou to větší černé plody.Likér je vynikající,vyzkoušejte!

  • Tereza J. | 5. 6. 2008 10:52

    Ja to chápem ako jarabinu, tak je to napísané.

  • Jana Wernischova | 5. 6. 2008 10:21

    Já to pochopila jako plody černého bezu, kterému říkáme bezinky. Možná špatně čtu. Pravděpodobně by to šlo z obojího. Ale ať bez nebo jeřáb, stejně je ještě bohužel dost času. Jen na ten recept vzpomenout ve správný čas.

  • Zdenka Korábová | 5. 6. 2008 09:56

    Prosím o informaci, jedá se o plody černého bezu, květu říkáme kosmatice a nebo o černý jeřáb, má větší černé tuhé plody. Máme rádi různé ovocné likéry domaděly a z černého jeřábu jsem "rosolku" nedělala. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Horké nápoje Horká griotka
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hnědý rum Jeřabiny Mandlová tresť - hořká Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Stracciatella

Stracciatella

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

37
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
20
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

  • Recepty.cz
  • Griotka z černých jeřabin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact