Do nádoby (nejlépe třílitrové sklenice) dáme omyté višně, posypeme je cukrem a zalijeme rumem. Přikryjeme celofánem, dobře zavážeme a necháme asi 2 měsíce (dokud se cukr nerozpustí) v chladnu odležet.
2
Dobře vychlazený nápoj s višněmi podáváme ve vyšší skleničce doplněné delší lžičkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dede .
|17. 8. 2008 12:28
Recept vyskúšaný,je to výborné len som dala viac alkoholu,len neviem čo ďalej s višňami pretože ich chcem scediť aby ostal len likér.Viem ako ich využiť len ako ich ďalej uskladniť?Treba ich zasterilizovať alebo dokonca zamraziť?
Jiří Kubíček
|13. 11. 2006 19:06
na půl litru višňové šťávy přidejte půl litru rumua podle toho jak chcete mít griotku ostrou dolijemelepší vodkou a přidávám asi 04cl griotkové tresti.
Věra
|13. 9. 2006 12:21
Přidávám, hřebíček a kousek celé skořice má to lepší chuť. Pocezené višně můžem používat na poháry a nebo jen tak mlsat jsou dobrý (rumový)