Mezi dva plátky toastového chleba vložíme nejlépe dva plátky toastového sýra (nebo strouhaný sýr - příliš nešetříme), obě vnější strany chleba lehce potřeme máslem/olejem a rychle opečeme na rozpálené suché pánvi nebo plotně (samozřejmě klidně i v sendvičovači) z obou stran, tak aby se sýr roztekl a chléb zezlátl.
2
Tento "grilled cheese", milované jídlo američanů, je oproti našemu obvyklému toastu celkem úsporný. Díky tomu, že je pomazaný tukem a takto osmažený, má výbornou chuť, aniž by se plýtvalo různými salámy, vajíčky a dalšími náplněmi. Já jsem ho zažila podávat s rajskou polévkou (trhaly se kousky osmaženého toastu a máčely do polévky) a opravdu pěkně to k sobě šlo, i když zrovna nejste fanoušci rajské polévky. Jistě by to byl výborný doplněk i k jiné vaší oblíbené polévce. Skvělý je i samotný - děti ocení, pro dospělé by určitě nebylo od věci ho nějak okořenit - hořčice, kyselá okurka, pepř, bylinky...