Lahodný lehký pokrm z ogrilovaných listů římského salátu, dozlatova opražené slaninky, křupavých krutonů a hoblinek parmazánu. K dokonalosti jej doladíte zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, žloutků, parmazánu a ančoviček.
Rozpalte gril. Všechny ingredience na zálivku rozmixujte, dokud se nespojí a zálivka nezíská hustou konzistenci. Na pánvi zahřejte 2 lžíce oleje a přidejte rozpůlený stroužek česneku. Po chvíli česnek vyjměte a na pánvi opečte na kostky nakrájenou bagetu.
Slaninu nakrájejte na kostičky a opečte ji na pánvi dokřupava. Římský salát rozřízněte napůl nebo pokud je větší, tak na čtvrtky, a ogrilujte ho zprudka ze všech stran.
3
Na talíř nejdříve položte ogrilovaný salát, který zasypte opraženou slaninou, krutony a hoblinkami parmazánu. Na závěr zalijte zálivkou.