Řapíkatý celer používáme zásadně čerstvý, křehký a křupavý. Pro starší, který je gumový a povadlý tu není prostor, protože bychom ho po tepelné úpravě na grilu jen těžko kousali i se zdravím chrupem přes houževnatá vlákna, což by byla škoda práce. Množství ingrediencí záleží na počtu strávníků.
2
Řapíky celeru pokrájíme na kratší díly, silnější můžeme oloupat jako rebarboru, které krátce spaříme ve vroucí osolené vodě. Pak vodu slijeme a řapíky necháme oschnout a zchladnout.
Řapíky v ruce promneme s trochou oleje, aby se po celé délce promastily a lépe na nich udrželo koření. Následně je okořeníme dle vlastní chuti čubricou, adžikou, grilovacím nebo jiným námi oblíbeným kořením a máme připraveno ke grilování.
4
Grilujeme na rozpáleném grilu, klidně i společně s masem. Podáváme s různými dipy a zálivkami, jako přílohu k masu, používáme jako součást různých salátů...