Grilované čínské zelí pak choi s ředkvičkami a originální lehce pikantní zálivkou je prostě skvělé. Tuto lehkou a zdravou dobrotu si nejlépe vychutnáte s posypkou připravenou z opečených ančoviček, mandlí, piniových oříšků a toastového chleba.
Troubu rozehřejte na 200 °C a nastavte na grilování. Zeleninu omyjte a osušte, hlávky pak choi i ředkvičky pokrájejte na poloviny, naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
Mezitím připravte zálivku. Šalotku nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte a v misce smíchejte s ostatními surovinami. Dochuťte cukrem a dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily a cukr se rozpustil.
3
Na pánev s rozehřátým olejem dejte ančovičky a nechte je rozpustit. Přidejte toastový chleba natrhaný na malé kousky, kukuřičnou strouhanku, mandle, piniové oříšky a vše opečte dozlatova. Dochuťte solí a pepřem.