Pokud máte rádi ryby, určitě tento recept vyzkoušejte. Losos z grilu ovoněný tymiánem a obalený ve slanině je nejlepší s grilovaným fenyklem, rajčaty a omáčkou ze zakysané smetany s koprem. Výhodou je, že pokrm je hotový za pár minut.
Lososa osolte a opepřete, citron nakrájejte na kolečka. Na každý kousek ryby položte kolečko citronu, pár snítek tymiánu a obtočte jej dvěma plátky slaniny. Mřížku grilu potřete olejem, aby se losos nepřichytil. Lososa grilujte asi 4 minuty z každé strany. Obracejte velmi opatrně, rybí maso je křehké.
Náš tip: Podobně jako lososa můžete připravit i filety ze pstruha nebo tresky.
2
Z fenyklu odkrojte snítky a bulvu rozkrojte na osminy, spolu s rajčaty potřete olejem a také ji opečte na grilu, asi 8 minut.
3
K podávání připravte omáčku ze zakysané smetany. Promíchejte ji s olivovým olejem, nasekaným koprem a snítkami fenyklu. Dochuťte solí a pepřem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)