• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek Badrijani
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný lilek Badrijani

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dozlatova opečené lilky potřené pastou z vlašských ořechů, česneku a koriandru jsou vynikající chuťovka, kterou si můžete dát jako svačinku nebo večeři. Zrovna tak je ale můžete nakrájet na malé rolky a s pomocí párátek vytvořit originální jednohubky na párty.

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks lilek menší
    • kokosový olej
    • sůl
    • granátové jablko
    • 1
      hrst koriandr
  • Ořechová pasta
    • 1
      ks česnek 1 větší palice
    • 100
      g vlašské ořechy
    • 1
      hrst koriandr čerstvý
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Upečte česnek na pastu. Palici podélně rozřízněte, pokapejte olejem a pečte při 180 °C asi 30 minut dozlatova. Česnek díky pečení ztratí trochu ostrosti a bude lépe stravitelný.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Lilky podélně nakrájejte na asi půl centimetru silné plátky. Z obou stran je pořádně osolte a nechte 30 minut vypotit. Důkladně je osušte papírovou utěrkou a opékejte na kokosovém oleji (ideálně na grilovací pánvi) z obou stran dozlatova. Odkládejte je na papírové utěrky a nechte vychladnout.
3
Ze slupky vyloupněte stroužky česneku a protáhněte lisem na česnek. Do mixéru vložte vlašské ořechy, lístky čerstvého koriandru, vymačkaný česnek a pár lžic vody a vše promixujte, v pastě můžou zůstat i drobné kousky ořechů. Pokud je hmota příliš hustá, můžete ještě přidat trochu vody. Do pasty přidejte mletý koriandr, pořádně osolte a opepřete.
4
Vychladlé plátky grilovaných lilků poté potřete ořechovou pastou a zarolujte. Rolky můžeme překrojit či propíchnout párátkem. Podávejte je posypané zrníčky granátového jablka a ozdobené lístky čerstvého koriandru.

RADA: Tipy a rady jak skladovat zeleninu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Grilovaný lilek

Grilovaný lilek

Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Granátové jablko Kokosový olej Koriandr Koriandr - mletý Lilek Pepř mletý Sůl Vlašské ořechy

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Nakládané maso

Nakládané maso

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Olomoucká pomazánka s mascarpone - zdravě a chutně

Olomoucká pomazánka s mascarpone -…

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

80
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
37
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
32
Kynutá bábovka s kakaem
Kynutá bábovka s kakaem
31
Bezinkový med
Bezinkový med

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný losos
Grilovaný losos
Grilovaný losos v marinádě
Grilovaný losos v marinádě
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek Badrijani
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact