Kdyz nemate olej, udelejte to na sadlu
Zajímavý recept, tedy až na ten nesmysl, že lilek se má loupat - jak už zde v komentářích bylo mnohokrát uvedeno - slupka drží plátek pohromadě a taky přidává na estetice pokrmu.
Pravda pravdoucí,nemá to chybu.
delam to poprve, tak doufam, ze ne naposled. Dam vedet jak to dopadlo...
Jsem hlavně masožrout, ale grilovaný lilek mi moc chutnal.
přiměřeně,aby to neplavalo :-)
Kolik zhruba oleje se dava na 2 strouzky cesneku?
Moc dobrý, taky lilek neloupu, ale pokud někdo ano, tak je to jen jeho věc. Každopádně díky za dobrou zeleninovou inspiraci.
Lilek připravuji zásadně se slupkou. Pokud je mladý, slupka tvrdá není. Pokud je lilek přezrálý, tak stejně už není k jídlu pro svou hořkost, která se neodstraní ani "vypocením" se solí. Slupka drží vše pohromadě, aby se to "nerozblemcalo"
S neloupaným nemám zkušenost,nevím,zda-li slupka není tužší.
Taky si myslím, že lilek není nutné loupat. Je to barevnější a pod slupkou bývá nejlepší chuť.
Je nutné baklažán olúpať ? Ja ho radšej nelúpaný...
Vrele souhlasim:-))