• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka nebo petržel
    • 1
      ks lilek
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané bazalky. Do ní vložíme nakrájený lilek, necháme chvilku odpočinout, poté grilujeme po obou stranách.
2
Dobrá chuťovčička k masu, ale chutná skvěle i s fetou nebo grilovaným sýrem halloumi.

RADA: Zkuste recepty z dietní cukety

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • instant | 13. 5. 2014 13:21

    Kdyz nemate olej, udelejte to na sadlu

  • klokoci | 30. 3. 2014 19:10

    Velká spotřeba oleje, ale dá se to jíst i studené

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 19:56

    Zajímavý recept, tedy až na ten nesmysl, že lilek se má loupat - jak už zde v komentářích bylo mnohokrát uvedeno - slupka drží plátek pohromadě a taky přidává na estetice pokrmu.

  • Atlantik20 | 20. 5. 2011 12:51

    moc chutné a i z cukety.

  • JIRKA. | 22. 7. 2007 14:34

    Pravda pravdoucí,nemá to chybu.

  • mia | 28. 10. 2006 14:57

    delam to poprve, tak doufam, ze ne naposled. Dam vedet jak to dopadlo...

  • Marcela Žáková | 3. 8. 2006 20:20

    Jsem hlavně masožrout, ale grilovaný lilek mi moc chutnal.

  • Martina Hájková | 14. 7. 2006 18:10

    přiměřeně,aby to neplavalo :-)

  • Michaela Atherton | 13. 7. 2006 13:26

    Kolik zhruba oleje se dava na 2 strouzky cesneku?

  • Pavel Jaroš | 13. 7. 2006 13:15

    Moc dobrý, taky lilek neloupu, ale pokud někdo ano, tak je to jen jeho věc. Každopádně díky za dobrou zeleninovou inspiraci.

  • Ivana Přikrylová | 20. 6. 2006 21:04

    Lilek připravuji zásadně se slupkou. Pokud je mladý, slupka tvrdá není. Pokud je lilek přezrálý, tak stejně už není k jídlu pro svou hořkost, která se neodstraní ani "vypocením" se solí. Slupka drží vše pohromadě, aby se to "nerozblemcalo"

  • Martina Hájková | 14. 6. 2006 21:31

    S neloupaným nemám zkušenost,nevím,zda-li slupka není tužší.

  • Ivana Přikrylová | 13. 6. 2006 14:31

    Taky si myslím, že lilek není nutné loupat. Je to barevnější a pod slupkou bývá nejlepší chuť.

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:41

    Je nutné baklažán olúpať ? Ja ho radšej nelúpaný...

  • Airan | 12. 6. 2006 14:27

    Vrele souhlasim:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Rajčatová a rajská Grilování & BBQ Grilovaná zelenina Vegetariánské a zdravé Zelenina
Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Grilování Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Lilek Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Řezy Margot

Řezy Margot

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

118
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
100
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
75
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
74
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

Festival ve Varech je u konce: TOP momenty ze zakončení! Slzy hrdinky Bartoškové a »Kleopatra« Ramba

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný losos
Grilovaný losos
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact