Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané bazalky. Do ní vložíme nakrájený lilek, necháme chvilku odpočinout, poté grilujeme po obou stranách.
2
Dobrá chuťovčička k masu, ale chutná skvěle i s fetou nebo grilovaným sýrem halloumi.
Zajímavý recept, tedy až na ten nesmysl, že lilek se má loupat - jak už zde v komentářích bylo mnohokrát uvedeno - slupka drží plátek pohromadě a taky přidává na estetice pokrmu.
delam to poprve, tak doufam, ze ne naposled. Dam vedet jak to dopadlo...
Marcela Žáková
|3. 8. 2006 20:20
Jsem hlavně masožrout, ale grilovaný lilek mi moc chutnal.
Martina Hájková
|14. 7. 2006 18:10
přiměřeně,aby to neplavalo :-)
Michaela Atherton
|13. 7. 2006 13:26
Kolik zhruba oleje se dava na 2 strouzky cesneku?
Pavel Jaroš
|13. 7. 2006 13:15
Moc dobrý, taky lilek neloupu, ale pokud někdo ano, tak je to jen jeho věc. Každopádně díky za dobrou zeleninovou inspiraci.
Ivana Přikrylová
|20. 6. 2006 21:04
Lilek připravuji zásadně se slupkou. Pokud je mladý, slupka tvrdá není. Pokud je lilek přezrálý, tak stejně už není k jídlu pro svou hořkost, která se neodstraní ani "vypocením" se solí. Slupka drží vše pohromadě, aby se to "nerozblemcalo"
Martina Hájková
|14. 6. 2006 21:31
S neloupaným nemám zkušenost,nevím,zda-li slupka není tužší.
Ivana Přikrylová
|13. 6. 2006 14:31
Taky si myslím, že lilek není nutné loupat. Je to barevnější a pod slupkou bývá nejlepší chuť.
Tereza Jarčušková
|13. 6. 2006 13:41
Je nutné baklažán olúpať ? Ja ho radšej nelúpaný...