• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka nebo petržel
    • 1
      ks lilek
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané bazalky. Do ní vložíme nakrájený lilek, necháme chvilku odpočinout, poté grilujeme po obou stranách.
2
Dobrá chuťovčička k masu, ale chutná skvěle i s fetou nebo grilovaným sýrem halloumi.

RADA: Zkuste recepty z dietní cukety

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • instant | 13. 5. 2014 13:21

    Kdyz nemate olej, udelejte to na sadlu

  • klokoci | 30. 3. 2014 19:10

    Velká spotřeba oleje, ale dá se to jíst i studené

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 13. 8. 2013 19:56

    Zajímavý recept, tedy až na ten nesmysl, že lilek se má loupat - jak už zde v komentářích bylo mnohokrát uvedeno - slupka drží plátek pohromadě a taky přidává na estetice pokrmu.

  • Atlantik20 | 20. 5. 2011 12:51

    moc chutné a i z cukety.

  • JIRKA. | 22. 7. 2007 14:34

    Pravda pravdoucí,nemá to chybu.

  • mia | 28. 10. 2006 14:57

    delam to poprve, tak doufam, ze ne naposled. Dam vedet jak to dopadlo...

  • Marcela Žáková | 3. 8. 2006 20:20

    Jsem hlavně masožrout, ale grilovaný lilek mi moc chutnal.

  • Martina Hájková | 14. 7. 2006 18:10

    přiměřeně,aby to neplavalo :-)

  • Michaela Atherton | 13. 7. 2006 13:26

    Kolik zhruba oleje se dava na 2 strouzky cesneku?

  • Pavel Jaroš | 13. 7. 2006 13:15

    Moc dobrý, taky lilek neloupu, ale pokud někdo ano, tak je to jen jeho věc. Každopádně díky za dobrou zeleninovou inspiraci.

  • Ivana Přikrylová | 20. 6. 2006 21:04

    Lilek připravuji zásadně se slupkou. Pokud je mladý, slupka tvrdá není. Pokud je lilek přezrálý, tak stejně už není k jídlu pro svou hořkost, která se neodstraní ani "vypocením" se solí. Slupka drží vše pohromadě, aby se to "nerozblemcalo"

  • Martina Hájková | 14. 6. 2006 21:31

    S neloupaným nemám zkušenost,nevím,zda-li slupka není tužší.

  • Ivana Přikrylová | 13. 6. 2006 14:31

    Taky si myslím, že lilek není nutné loupat. Je to barevnější a pod slupkou bývá nejlepší chuť.

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:41

    Je nutné baklažán olúpať ? Ja ho radšej nelúpaný...

  • Airan | 12. 6. 2006 14:27

    Vrele souhlasim:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Rajčatová a rajská Grilování & BBQ Grilovaná zelenina Vegetariánské a zdravé Zelenina
Chuťovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Grilování Dietní Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Lilek Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

77
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
44
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek Badrijani
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou
Grilovaný losos
Grilovaný losos
  • Recepty.cz
  • Grilovaný lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact