Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím tácku nebo na alobalu dáme na gril nebo do trouby. Grilujeme tak dlouho, až se sýr po šťouchnutí "pohne". Před servírováním zdobíme brusinkami. Sýr se po zakrojení musí krásně roztéct po chlebu, který se opekl spolu se sýrem na topinku (pozor na připálení).
2
No a k tomu bílé vínko, například Müller-Thurgau se přímo chuťově snoubí s pokrmem!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vladír Malér
|16. 3. 2010 18:55
Můsí to být dobré, ale nechápu - celý hermelín na jeden plátek toustového chleba??
Klára Prokopcová
|13. 11. 2009 11:34
Musim rict, ze je to vyborne. Jen jestli mi muzete poradit nejake to koreni. To co jsem zkousela, nebylo moc vyrazne.Co mi pomaha, aby se mi toustik nepripalil: potru ho olejem z obou stran :)
Vladír Malér
|21. 9. 2009 19:13
A to se dá celý hermelín na jeden plátek toustového chleba?
Jana
|20. 10. 2007 01:26
Brusinky k hermelínu, m%nam m%nam, to musí být něco, zítra je běžím koupit. Jinak upozorňuji, že se teď (poměrně nově???) prodává koření na grilovaný sýr. Je moc dobré a hlavně obsahuje podstatně méně soli než podobné směsi mívají. Zkuste.
Vlasta Spoustová
|16. 10. 2007 21:28
To vypadá moc dobře, musím vyzkoušet, díky za recept V