Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být), směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 1 hod. rozležet. Poté grilujeme na dřevěném uhlí.
Osvědčená klasika, nesmí chybět na žádné grilovačce :)
hnus
|15. 7. 2011 19:15
tatarka a grilovací koření plný umělejch sraček - opravdu luxusní záležitost :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
Jitka Bublová
|19. 8. 2009 13:34
Zkuste místo grilovacího koření použít Mexiko od Kotányi (a bez česneku, i když to může být výborné, ale to nemám odzkoušené), je to fakt bomba :-)
helen drapalova
|17. 8. 2009 09:10
taky mame moc radi, grilujem 5min z kazde strany a delam k tomu dipik z tatarky hellmans, jogurtu a brusinek
Ren
|29. 8. 2007 07:00
Opravdu luxusní záležitost:)
Makytka
|30. 7. 2007 10:08
Fakt je dobré hermelín obložit nakolečka nakrájenou cibulí.
Jana V.
|27. 7. 2007 03:33
20 min z každé strany mi přijde hodně.Ale je to vážně lahůdka,u nás při grilování nesmí chybět.Naprosto souhlasím s Milanem.
Honza Farky
|3. 7. 2007 11:53
Z každé strany grilujte 20 min.Je to vyzkoušené.Nebojte se většího žáru.NE OHEŇ.
Martin Nožička
|29. 6. 2007 17:22
Je to mňamka, ale když se k tomu přidá olomoucký syreček nebo romadůr, trochu cibule, pak je to doslova pohádka.
Milan Daniel
|29. 4. 2007 14:06
Je to lahůdka, ale grilovat se musí opatrně. Krusta bílé plísně drží rozehřátý sýr pohromadě, a pokud se doba grilování přežene, tak natlakovaný sýr praskne a vyteče. Chce to vyzkoušet; bochánek sýra v alobalu se mírně nafoukne, potom obrátíme a druhou stranu už grilujeme poněkud kratší dobu. Správně ugrilovaný hermenlín by měl po opatrném otevření alobalu držet vcelku, vyteče teprve po nakrojení. Doporučuji nůši zeleniny vůkol - okurky, rajčata, ředkvičky, prostě co zahrada dá.
Renata Mottlová
|5. 3. 2007 18:05
je to opravdu výborné a dá se to připravit i v troubě neváhejte a vyzkoušejte.
Karel NOvuk
|24. 2. 2007 07:57
Opravdu vynikající, doporučuji každému, kdo má rád MŇAMKY.
Na tý pánvičce si ho dělám přes zimu a bez pokličky, když se nedá grilovat. Stačí tak 3-4 minutky z každý strany.
Hedvika
|22. 1. 2007 00:13
Kdysi, jako studentky jsme si dělaly "grilovaný " hermelín úplně stejně, v alobalu,okořeněný,jen ne na grilu,ten jsme neměly ,ale v obyčejné pánvičce s pokličkou, na elektrické plotýnce.A jaká to byla dobrota!To jsou takové prima studentské fígly.
Hana P.
|21. 1. 2007 17:30
Vůbec, ale vůbec se mi to nepovedlo.Sýr se celý roztekl, nebylo to dobré. Holt se někde stala chyba.
Martina Veselá
|17. 10. 2006 09:28
Záleží na teplotě při které děláte. Ale pokud zmáčknete hermelín v alobalu a jde to lehce, je už hotový.
Fanda Vaněk
|16. 10. 2006 20:40
Vypadá to naprosto skvěle. Chystám se to zkusit. Jen se chci zeptat, jak dlouho grilovat aby se hermelín neroztekl. Děkuji za odpoveď.
Štěpánka Kozelková
|7. 9. 2006 16:04
Je to nejlepší. Nejím maso a tento hermelín my vždycky všichni masožrouti závidí:)
Vendula Strakošová
|9. 8. 2006 11:36
Jednoduché, výborné. Dobrá obměna když se pořád griluje maso nebo klobásky.
Jana
|2. 8. 2006 08:03
Tenhle způsob přípravy Hermelínu je naprosto skvělý.U nás doma ho všichni chtějí při každém grilování.Nenecháváme ani odležet.Dávám trochu oleje a grilovacího koření.Výborné.
Ilona
|9. 7. 2006 14:00
Souhlas. Fakt dobrota. A má dieta je nenávratně v p....
Karel Velfl
|29. 6. 2006 13:03
Je to prostě žrádlo !
Martina Veselá
|26. 5. 2006 11:24
Na uhlí je sice lepší, ale ani pečením v troubě nic nezkazíte.
Anonym
|25. 5. 2006 21:40
Chci se jenom zeptat,jestli se může grilovat v troubě?
Jana Malá
|24. 5. 2006 21:23
Naprosto dokonalé.Chtěla jsem nechat manželovi,ale měl prostě smůlu.Nezbylo.Snad někdy jindy.
Eva Budková
|24. 5. 2006 15:43
Výborné. Málem jsme se o něj doma utloukli. Původně jsem grilovala jenom jeden jako slaná třešínka (na sladké nejsme) po vydatném nedělním obědě, ale po této zkušenosti budu vždy grilovat minimálně jeden na osobu.
Barča
|15. 5. 2006 11:34
Jednoduché a vynikající. Hlavně manžel se mohl utlouct.
Pavlína
|9. 5. 2006 16:43
Dobrý den! Já hermelín ještě rozříznu a proložím šunkou a zavařenou zeleninovou směsí Tompa. Pustí to i trochu šťávy.
Anonym
|30. 4. 2006 14:24
Cca 6-8 min z každé strany. Záleží jak máte rozpálený gril. Pozná se to podle toho, že když ten zabalený balíček zmáčknete - je to měkké.
Vanessa M
|30. 4. 2006 02:18
Hermelin miluju, ale mam dotaz, jak dlouho se to griluje?
Martina Veselá
|26. 4. 2006 14:02
V tom alobalu. A pořádně zabalit, aby vám nevytekl
Vendula Strakošová
|26. 4. 2006 11:19
Možná, že je to všem jasné, ale já bych se chtěla zeptat na jednu věc. Ten naložený hermelín grilujete i v tom alobalu nebo přímo. Díky za odpověď.
Airan
|24. 4. 2006 12:04
Dekuji za dobry napad, vyzkousim hned pristi vikend. Hermelin muzeme na vsechni spusoby:-))
Jana
|24. 4. 2006 10:21
Tak tohle už děláme na grilu od loňska a je to vážně lahůdka.Sýr se rozteče jen uvnitř,tvar si podrží a to koření mu dá chuť.Zkuste!