• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Grilovaný chřest s pečenými bramborami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
Grilovaný chřest s pečenými bramborami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Grilovaný chřest s bramborami servírovaný na ochuceném řeckém jogurtu je delikátní večeří, kterou rozhodně musíte vyzkoušet. Na nic nečekejte a užijte si letos chřestu naplno.

Suroviny

2 porce
    • 500
      g brambory malé, typ B
    • olivový olej
    • 1
      hrst cherry rajčátka
    • 3
      ks vejce
    • 20
      ks mladý zelený chřest
    • 1
      stroužek česnek
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte. Brambory potřete olejem, osolte a dejte je péct do trouby předehřáté na 200 °C na 20–30 minut. Brambory by měly na povrchu trochu zezlátnout. Na posledních 5 minut přidejte k bramborám rajčata potřená olejem a osolená.
2
Vejce vložte do vroucí vody, vařte 8 minut, prudce zchlaďte a oloupejte. Chřestu odlomte dřevnaté konce. Silnější pazochy podélně rozkrojte na poloviny. Chřest dejte do ploché mísy, zakápněte olejem, osolte, opepřete a rukama promíchejte, aby se všechny stonky obalily. Rozehřejte grilovací pánev a chřest zprudka a krátce opečte, postačí tak minuta z každé strany.

RADA: Nahořklý chřest

3
Česnek rozetřete s trochou soli a promíchejte s jogurtem, přidejte lžíci oleje, osolte a opepřete. Ochucený jogurt rozetřete na talíře, přidejte pečené brambory, chřest, rajčata a vařená vejce. Vše zakápněte olejem, podle chuti osolte a opepřete.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Grilování Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cherry rajčátka Mladý zelený chřest Olivový olej Řecký jogurt - pravý Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské vepřové kostky

Čínské vepřové kostky

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Brokolicový krém

Brokolicový krém

Jablková žemlovka se sněhem

Jablková žemlovka se sněhem

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Club Sandwich

Club Sandwich

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
41
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
38
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
33
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

Ostrá slova Haliny Pawlowské: Žena s velkými ňadry není elegantní nikdy!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Grilovaný candát na rajčatech
Grilovaný candát na rajčatech
Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín
Grilovaný hermelín s červenou řepou
Grilovaný hermelín s červenou řepou
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný kuřecí kebab
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný lilek
Grilovaný lilek
  • Recepty.cz
  • Grilovaný chřest s pečenými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact