Grilovaný chřest s bramborami servírovaný na ochuceném řeckém jogurtu je delikátní večeří, kterou rozhodně musíte vyzkoušet. Na nic nečekejte a užijte si letos chřestu naplno.
Brambory uvařte doměkka. Slijte, rozložte do pekáče nebo na plech vyložený pečicím papírem a paličkou nebo dnem těžšího hrnku každou rozmáčkněte. Brambory potřete olejem, osolte a dejte je péct do trouby předehřáté na 200 °C na 20–30 minut. Brambory by měly na povrchu trochu zezlátnout. Na posledních 5 minut přidejte k bramborám rajčata potřená olejem a osolená.
2
Vejce vložte do vroucí vody, vařte 8 minut, prudce zchlaďte a oloupejte.
Chřestu odlomte dřevnaté konce. Silnější pazochy podélně rozkrojte na poloviny. Chřest dejte do ploché mísy, zakápněte olejem, osolte, opepřete a rukama promíchejte, aby se všechny stonky obalily. Rozehřejte grilovací pánev a chřest zprudka a krátce opečte, postačí tak minuta z každé strany.
Česnek rozetřete s trochou soli a promíchejte s jogurtem, přidejte lžíci oleje, osolte a opepřete.
Ochucený jogurt rozetřete na talíře, přidejte pečené brambory, chřest, rajčata a vařená vejce.
Vše zakápněte olejem, podle chuti osolte a opepřete.