Citron ostrouhejte a šťávu vymačkejte, oloupaný zázvor nadrobno nakrájejte. Kůru, šťávu a zázvor promíchejte se 2 lžícemi oleje a skořicí. Do této marinády naložte na kousky nakrájenou rybu. Očištěná rajčata nakrájejte na plátky, dužninu melounu na kousky. Z octa, pomerančové šťávy a rozdrceného česneku prošlehejte zálivku, osolte ji a opepřete, promíchejte s rajčaty a melounem. Rybu opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi a podávejte se salátem posypaným lístky bazalky.
Candáta jsem na grilu ještě nezkoušela, ale asi to nebude špatné. Koupili jsme si na gril tenhle litinový tál http://www.grilykrby.cz/products/litinovy-tal-pro-kotlove-grily/, tak recept určitě vyzkouším, mohlo by to chutnat i dětem.