Tento nevšední dezert si zamilují všichni příznivci sladkého. Grilovaný ananas přelitý omáčkou z banánu, pomerančové šťávy, másla, cukru a voňavého koření je dokonalá pochoutka, na kterou se vám budou sbíhat sliny už během přípravy.
Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevité srdce plodu.
2
V hrnci karamelizujte cukr. Až zhnědne, vmíchejte pomerančovou šťávu spolu s máslem, badyánem, rozkrojeným vanilkovým luskem a vyškrábnutými semínky i skořicí. Vložte ananas a oloupaný nakrájený banán. Vařte, dokud ananas nezměkne, asi 25 minut.
Vyjměte ho stejně jako badyán, vanilkový lusk a skořici. Směs ručním mixérem rozmixujte do krémové konzistence. Ananas na talíři přelijte teplou omáčkou a ihned podávejte!
4
Tip: K ananasu s omáčkou se skvěle hodí plátky mandlí, které stačí opéct nasucho na pánvi.